IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Знаци, че сте лош партньор, дори и да не го искате

31 юли 2019 15 00

Забравете за телефоните и уважавайте мнението на другия

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Когато започнем връзка, навлизаме в една рутина, която може да повлияе върху отношението към партньора ни. Макар да не целите да атакувате любимия си, някой ваши действия нараняват човека до вас.

Понякога тази болка започва да се превръща в непоносимост, което е сигурен знак за прекратяване на връзката. Има няколко фактора, които могат да доведат до край на взаимоотношенията и повечето от тях ги предизвиква един от двамата партньори. Например, ако постоянно искате да прекарвате време с любимия си, това може да означава, че сте зависими от него и се опитвате да го превърнете в своя собственост.

Всеки има нужда от лично пространство и вие трябва да сте готови да му го дадете. „Осъзнаването е първата крачка към промяната“, споделя експертът по връзките Сюзън Уинтър пред Elite Daily. „Когато сме честни към себе си и сме готови да признаем за грешките си, тогава се приближаваме все повече към емоционалното здраве и удовлетворение“.

Ето няколко фактора, които показват, че не сте добър партньор и как действията ви могат да навредят на връзката.

Постоянно виждате „грешки“ в другия

Няма как партньорът ви да няма един лош навик, който да ви дразни постоянно. Със сигурност няма как да гледате на живота по един и същи начин. Ако обаче изпитвате нужда да посочвате всяка грешна стъпка на човека до вас, това може да означава, че се опитвате да саботирате връзката си.

„Желанието да контролирате същността, действията и мислите на партньора ви е обратното на любов. По-скоро това е опит да си осигурите сигурност и да наредите нещата по свой собствен начин“, споделя Уинтър.

Дори да казвате, че всичките ви забележки са „шеги“, това може да не звучи точно така на половинката ви. Опитайте се да приемете мнението на другия и разберете, че в света има и други гледни точки.

Не говорите с партньора си след свада

Един от най-големите проблеми в любовните взаимоотношения е липсата на диалог между двама души. Независимо колко сериозен е бил спорът, винаги трябва да споделите емоциите си и мнението си след него.

Пазенето на всичко това в себе си може да доведе до много по-голямо избухване и евентуален край на връзката. Дори да мислите, че партньорът ви знае всяко кътче на душата ви и може да разчете мислите ви, изкажете си мнението.

„В здравите и стабилни връзки, партньорите са честни отстояват мнението си“, споделя пред Insider Дейвид Бенет – експерт по връзките.

Навлизате в личното пространство на любимия си

На пръв поглед, ако ходите навсякъде заедно, хората ще си помислят, че двамата много се обичате. В действителност обаче, прекарването на всяка една свободна минута с него/нея, може да е ясен знак, че сте зависими от любимия.

Да, хубаво е да се наслаждавате на всеки миг заедно, но хората имат нужда и от лично пространство. Позволете си да отделите ден или два, в които всеки от вас прави неща, свързани с интересите му. Така хем ще постигнете разнообразие във връзката си, хем ще има за какво да си говорите, когато се видите в края на деня.

Нямате подход в критични ситуации

Когато партньорът ви е имал лош ден, най-грешното нещо, което можете да му кажете е „Преживей го. Не е толкова страшно“. Това може да навреди не само на психическото състояние на любимия, но и на целостта на връзката ви.

Най-вероятно това е вашият начин да изразите подкрепа, но отсрещната страна не го чувства така. По-добре прегърнете човека до вас и го оставете да си излее мъката. Не им казвайте как да се чувстват, а просто изслушайте проблемите им и осигурете рамо, на което човек да поплаче.

Телефонът, телефонът, телефонът

Тази лоша, неприятна джаджа. След създаването на социалните мрежи, телефонът не слиза от ръката ни дори за секунда. Да, фейсбук, инстаграм и другите големи компании свързват хората помежду им, но те също могат да се превърнат в препъникамък за връзката.

Постоянното седене пред малкия екран може не само да навреди на зрението ви, но и на взаимоотношенията. Когато сте с партньора си, бъдете там телом и духом. Оставете настрана технологиите и разкажете как е минал денят ви, какви емоции сте изпитали и изслушайте историите на другия. Няма по-хубаво нещо от физическото присъствие на една среща.

 

Снимки: iStock

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари