IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Теория и практика на презервативите

6 октомври 2009 11 45

В деня за борба със СПИН припомняме, че най-простият начин да се предпазите от заразяване по полов път е използването на презервативи

Да, имат си размер. Снимка: Dreamstime

Да, имат си размер. Снимка: Dreamstime


Чувстваме се малко като Христофор Колумб когато е открил Америка.

Не сме открили нова територия, освен едно много симпатично кафе в центъра, но не това имаме предвид.

Новооткривателската ни радост се дължи на факта, че знаем със сигурност отговора на въпроса „Имат ли презервативите размер“.

Вече много компетентно можем да отговорим на почти всички въпроси, на които човек може да му хрумнат по въпроса, а за да можете и вие – ето ви и и на вас интервюто ни с Людмил Темелков – продуктов мениджър на Axxon България, които внасят Дюрекс.

Имат ли презервативите размер и ако имат – къде точно го пише?

Съгласно международен стандарт ISO 4074:2002, номиналната дължина на презервативите трябва да бъде минимум 160мм. Нашите са с номинална дължина 170мм., т.е. със 6% по-дълги от нормите.

Номиналната ширина е в границите 52 – 56мм, в зависимост от модела. Информация за номиналната ширина може да откриете на задната страна на кутийката на презервативите.

Около 2% от хората има алергия към презервативите. Произвеждат се и презервативи от полиуретан, които обаче все още не се продават в България. Предвижда ли се да включите и тях към гамата продукти?

Като цяло, нашите продукти са произведени от естествен латекс и притежават специален обезмирисител, който неутрализира характерния латексов мирис.

Като световен лидер и с над 80 години традиция в производството на презервативи, сме отговорни към доверието на потребителите и се съобразяваме с потребностите и желанията им.

Ето защо, в скоро време планираме да предложим и на българския пазар презерватив за хора, които са чувствителни към латекс.

Последните ви продукти са насочени към хора, които са достатъчно разкрепостени, че да си признаят, че използват играчки в леглото. Как се приема вибриращия пръстен и гелът Плей О?

Освен да предпазва от полово предавани болести и нежелана бременност чрез презервативите си, нашата компания има мисия да повишава сексуалното удоволствие, като част от общото удовлетворение от живота.

Вибриращият пръстен и стимулиращият гел за жени са два такива продукта, които бяха пуснати на пазара в България малко след световната им премиера.

Как всъщност действа гела и има ли „оптимална поза“ за вибриращия пръстен?

Стимулиращият гел за жени е един наистина иновативен продукт. Това е гел на водна основа, съдържащ уникална комбинация от съставки, създадена да повиши сексуалното желание и да спомогне за изживяване на един интензивен оргазъм.

Съдържа нежни съставки, допринасящи за неизброими усещания: охлаждане, гъделичкане, затопляне.

L-arginine е аминокиселина, участваща в изграждането на мускулната тъкан и спомага за концентрацията на кръв в най-чувствените точки на женското тяло, а и оттам за по-лесната възбудимост.

Вибриращият пръстен е друг интересен продукт за сексуално забавление. Той е създаден, за да достави върховно удоволствие и на двамата партньори. С него се усеща едновременно гъделичкане и възбуда, която може да продължи до 20 минути.

Най-разпространена е кутийката с 3 презерватива. Защо няма по-големи или пък единични бройки? Това въпрос на култура в отделните страни ли е? (в Испания например трудно се намират само по 3 броя, продават се най-често по 12).

Потреблението на презервативи в зависимост от големината на кутийката е в пряка зависимост от покупателната способност на населението.

Наистина, в момента в България най-разпространена е кутийката с 3 презерватива. Разбира се, с повишаване стандарта на живот и покупателната способност у нас, ще започне предлагането и на по-големи разфасовки, например от 6 или 12 броя в кутия.

Вероятно получавате много въпроси от потребители. Кой е най-често задаваният и кой -най-куриозният?

Най-често ни питат за асортимента, за предимствата на новите продукти и ефектите, които предизвикват те, за размерите на презервативите.

Има и доста въпроси, които всъщност би трябвало да се адресират към специалист-сексолог, като напр: С приятелката ми искаме да правим секс, но ще ни бъде за първи път и на двамата и се притесняваме. Какво бихте ни посъветвали?

„Защо при първия ми сексуален контакт не успях да получа максимална ерекция, а получих еякулация почти веднага?;

Защо приятелката ми не е получавала никога досега оргазъм? и т.н“

Още по темата

Презервативите - приятел на любовта

Презервативите предпазват от рак на маточната шийка

Презервативът - приятел в нужда се познава

КоментариКоментари

barovkata ( преди 14 години )
в Австрия пък са по 24 бр. в кутийка но не е в това проблема, проблема е че съм алергична към тях!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар