IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Секс за отмъщение… струва ли си?

13 октомври 2019 18 00

Не трябва винаги да следвате инстинкта си, бъдете рационални

Снимка: Istockphoto

Скъсали сте с половинката, наранени сте, жадни сте за отмъщение… Недейте! Една от най-често срещаните реакции в подобна ситуация е „клин клин избива“ или секс за отмъщение.

Според изследване на Archives of Sexual Behavior около една трета от хората правят тази стъпка в рамките на 4 седмици след раздяла. Всеки е воден от различен мотив, за да прави секс за отмъщение, но резултатът обикновено не е в негова полза. Ето и защо:

Няма да ви излекува

Дори няма да ви успокои. Повечето хора прибягват до тази стъпка, защото се чувстват наранени или ядосани. Ала каквото и количество секс да получите, това няма да ви успокои и да намали болката, причинена от един конкретен човек.

Чувство за вина

Изкушението да усетите физическа близост и интимност е много голямо. На другия ден обаче то е изместено от чувство за вина, защото знаете, че действието ви е било провокирано от „грешните“ причини.

Наранявате емоциите на другия

Когато правите секс за отмъщение често се спирате на човек, който отдавна иска да привлече вниманието ви и не е безразличен към вас. Като го използвате, вие наранявате неговите чувства.

Времето лекува чувствата ви, не сексът

Ако използвате секс, за да излекувате сърцето си, няма да се получи. Само времето може да излекува душевните рани. Впускайки се в импулсивен, безсмислен секс, само усложнявате живота си.

Рискувате отношенията си

Не е нужно раздялата ви да е изпълнена с гняв, драма. Замислете се, дали въпреки болката, не искате да запазите този човек в живота си като приятел поне. И ако отговорът е да, с импулсивен секс за отмъщение рискувате да го отблъснете и да влошите отношенията си с него в дълготраен план.

Не горете мостовете си в личен план!

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари