IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Драми във връзката – кога проблемите ни привличат?

28 ноември 2019 18 00

Някои запълват свободното си време с оплакване

Istockphoto

За да бъде една връзка здрава и да устои на предизвикателствата, трябва да има силни чувства, разбирателство и доверие между партньорите. И двамата трябва да са готови да се жертват за другия. Но какво се случва, когато единият драматизира прекалено много?

Понякога непрестанното негативно мислене и оплакване може да съсипе отношенията и да доведе до раздяла. Има случаи, в които това е моментно състояние, но в други може да се определи като вид класическа зависимост, от която трудно можеш да се отървеш.

Най-често някакво негативно преживяване или болка, причинена от близък, може да накара човек да драматизира и така да влоши хаоса, в който се намира. Дали защото е объркан или не среща разбиране, той не спира да се оплаква.

Ето няколко въпроса, на които трябва да си отговорите, за да разберете дали сте от онези, които имат склонността да драматизират във връзката:

1. Моментна драма или модел?

Има случаи, в които мъже и жени умишлено бягат от обвързване с хора, които постоянно драматизират, но по стечение на обстоятелствата по-късно попадат на подобни партньори.

Връзка, спор

IStockphoto

Всеки може да има лош ден в офиса или ужасен уикенд, в който нищо не му върви. Това може да го натъжи и ядоса, което да рефлектира отрицателно на отношението му с половинката. Помислете дали при вас се случва това или е станало нещо като модел – почти всеки ден изпадате в излишни драми и обяснения, които ви натоварват още повече. Ако при вас това наистина е станало системно, то има голямо влияние върху връзката и обкръжението ви.

2. Драматизирането отнема ли от свободното ви време?

Какво правите през почивните дни и колко време ви отнема да се съвземете след като сте изпаднали в поредната драма? Най-често тя може да ви настрои негативно, което да предизвика конфликт с партньора. Въобще, има хора, които могат да се оплакват и да се питат „защо“ с часове.

Ако по-голямата част от свободното си време прекарвате в караници и се чувствате все по-зле от това, значи е време да промените нещо.

3. Липсва ли ви драматизмът?

връзка IStockphoto

IStockphoto

Има и случаи, в които всичко във връзката е наред, но единият винаги има едно наум и се притеснява, че „прекалено хубаво не е на хубаво“. Ако сте успели да постигнете хармонията, която търсите, опитайте се да я задържите като бъдете по-спокойни, иначе отново ще се върнете към хаоса, а може да останете и сами, защото никой не обича драмите.

4. Пречат ли проблемите на вашия социален живот?

Когато започнете да се затваряте вкъщи и не искате да излизате, защото имате проблеми, то драмата „е излязла“ извън връзката. Ако имате половинка, която постоянно драматизира, в един момент вашите близки ще научат за това и най-вероятно ще ви посъветват да я оставите.

Ако на повечето въпроси сте отговорили с „да“, то вие привличате по някакъв начин драмата във връзката. Единственият начин да промените това, е да поговорите с половинката и да помислите как да промените някои неща, които ви карат да се чувствате зле.

След изневяра: 4 стъпки да спечелите доверието на партньора си

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари