IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 причини да напълнеете по време на връзка

8 ноември 2019 18 00

Гозбите на гаджето са най-вкусни

Istockphoto

Влюбването променя човек. Изведнъж се появяват пърхащи пеперуди в стомаха, той обръща внимание на това как птичките навън пеят и започва да харесва неща, които до момента дори не е забелязвал. Под влиянието на половинката той сякаш е друг, друг е резултатът, който показва кантарът му.

Помните ли колко тежахте в началото, когато излизахте по срещи? А колко сте качили сега, след няколко години съвместно съжителство? Да, може би и вие попадате в онези близо 80% от хората, които неминуемо напълняват след като имат сериозна връзка. Има множество случаи на мъже, които са си паднали по някоя секси „фиданка“, но след 5 години връзка любимата им вече не е във перфектна форма. Е, същото може да кажем и за представителите на силния пол, които като ергени се хранят с пълни боклуци, но намерят ли си приятелка, започват да ядат вкусни гозби и това няма как да не доведе до излишни килограми.

„Проучванията показват, че хората, които са обвързани, се отпускат, защото вече имат половинка и не се притесняват толкова за външния си вид. Те могат да се хранят по-често, да поръчват готова храна и да развият някои вредни навици“, коментира Ейнджъл Пленълс, диетолог от Сиатъл. Той цитира изследване, според което представителите на една двойка, които живеят по-здравословно преди да се запознаят, е по-малко вероятно да покачат килограмите си след като заживеят заедно.

Ето 5 причини, поради които се пълнее при сериозна връзка:

хапване, двойка

IStockphoto

1. Оставяте старите си навици в името на връзката

Като казваме навици, имаме предвид както вредни, така и здравословни. Ако преди сте ходили да спортувате вечер или през уикенда, е много вероятно да спрете да го правите, когато си намерите половинка. Все пак, особено в началото, ще трябва да отделяте цялото си внимание на него/нея, но не забравяйте, че липсата на движение ще ви попречи на фигурата.

Друго нещо, което ще се промени, е начинът ви на хранене. Ако сте свикнали да ядете сами, у дома, след като сте си сготвили, сега ще посещавате заведения по-често. А оттам идва и проблемът с приемането на готова храна, която невинаги е от най-полезните. Това ще доведе до консумация на повече захар, мазнини, тестени и панирани/пържени изделия.

2. Неволно възприемане на навиците на гаджето

Да, дори и да сте закусвали овесени ядки през ден, ще дойде момент, в който ще ходите до баничарницата, за да купувате тестени закуски. Един път ще вземете само за него/нея, втори, но след това ще се усетите, че и на вас ви се похапва.

Понякога хранителните навици на един човек се променят заради новата му половинка. А когато двамата заживеят заедно, килограмите рязко се покачват. Ако единият яде пица късно вечер, неминуемо ще повлече и другия.

3. Заедно пиете повече алкохол

Малко са онези, които обичат да пият сами. Но когато си намерят половинка, нещата се променят. В началото ще ходите по различни събития и купони, където употребата на алкохол е по-голяма. Дори и да не се увличате, само умерено пиене на коктейли или бира с гаджето ще доведе до напълняване. А всеки знае, че в един момент идва и пиянският глад, който е основният виновник за преяждането с вредни храни.

4. Нямате време за спорт

Дори и да не прекалявате с яденето на твърде много въглехидрати и мазнини и да продължавате да ходите на фитнес, след 2-3 години със статус „обвързан“, установявате, че ви е все по-трудно да ходите на тренировки. Жените искат да ходите на кино, да пазарувате или да правите нещо друго заедно. Мъжете от друга страна настояват да гледате мача вкъщи или да викнете приятели на вечеря. Така 1, 2, 3 пъти... и край на желанието за идеална фигура.

Тъпчем се с вредни храни поради лош сън

5. Некачествен сън

Безсънието или честото будене през нощта също може да се отрази на онова, което ще ви покаже кантарът сутрин. Вие може да обичате да си поспивате до късно през почивните дни, но половинката ви да е пълната противоположност. Ако единият става първи и буди другия или смените ви се разминават, ще имате проблеми със съня, заради които ще ядете повече или няма да можете да отслабнете лесно.

Проучвания показват, че близо 50% от двойките в САЩ имат по-лош сън след като заживеят заедно. Липсата на сън влияе на хормоните и така хората изпитват по-голям апетит.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

Пламен ( преди 4 години )
Ваня ще ти направя такава вечеря, че ще оближеш пръстите.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар