IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кой лъже повече - жените или мъжете?

31 декември 2019 18 00

Това показва изследване на университета в Портсмут

Pixabay

Кой лъже повече - жените или мъжете? На този въпрос се опитва да отговори екип от учени от университета в Портсмут. Според данните от тяхното проучване, представителите на силния пол са много по-добри майстори в това, в сравнение с нежните им половинки. Учудва ли ви това? 

Оказва се, че голяма част от мъжете послъгват и се справят успешно с това. Дали ще кажат някоя неистина за отношението им към връзката или подаръка за тъщата, който са забравили, те боравят умело с умите и са много убедителни. 

Според данните, близо 40% от всички лъжи се разпространяват от една доста малка група лъжци.

Мъжете лъжат два пъти повече от жените, открива екипът, ръководен от д-р Бриана Вериджин от университета в Портсмут. По думите й, те предпочитат да казват неистините очи в очи, като останалите средства за общуване остават на заден план. 

мъж с

Pixabay

Общо 194 души са взели участие в проучването. Те били разделени на две групи - от мъже и жени, чийто средна възраст е 39 години. 

"Колко добри сте в лъжите?" и "Колко лъжи казвате в продължение на 24 часа", са част от въпросите, на които участниците отговаряли. Освен това трябвало да определят типа лъжа. 

Резултатите показват още, че повечето хора по-трудно разпознават лъжите, като шансът им е 50 на 50. 

Малките големи лъжи, които развалят връзката 
 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари