IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Родна марка дрехи кара пищните жени да бъдат секси

3 септември 2012 11 20

Две дами докараха светлината в гардероба на по-едрите дами с първата колекция на марката си „A'luz"

Снимка: A’luz

Снимка: A’luz

Всяка жена иска да изглежда като професионален модел. Теглото се превърна в една мания, която дори взима жертви (хиляди жени се борят с хранително разстройство, булимия, анорексия, вследствие на глада и диетите за постигане на мечтаното тяло). По-пищните жени се срамуват от телата си, което не е нормално. Модните списания предлагат тоалети на дизайнерски марки, в които малко дами могат да влязат и те просто ги разглеждат като гладни деца пред витрина с лакомства.

А модата е за всеки! Без значение от годините, килограмите и ръста, една жена трябва да се старае да бъде стилна, интересна и модерна. И докато в глобален мащаб никнат една след друга марки, ориентирани към тоалети с размери и кройки за модели, танцьорки или госпожици, минали през операционната на някой пластичен хирург, у нас две амбициозни дами искат да покажат, че и по-пищните жени са секси.

Виолета Спасова и Бистра Божикова преди броени месеци създадоха своята марка „A'luz", която се стреми да удовлетвори изискванията, както на дамите от т.нар. SIZE +, така и на тези, които влизат в определението „нормално тегло". Те вече направиха първата си колекция, за която ще ни разкажат малко повече сами.

Какво означава марката ви?

В себе си „A'luz" съдържа много повече от буквалното значение „ла луз"- светлина от испански. Това е положителна марка, стремяща се да предизвиква усмивки и да носи щастие на своите клиентки. В съвременния свят всичко е забързано, сиво и мрачно. Ние се стремим да бъдем един от свежите и лъчезарни акценти в деня на всяка дама.

Как решихте да правите дрехи за жени с размер SIZE +?

Това е ниша, която от доста години, българските фирми избягват. А българките все пак не са произведени в Китай. Следим пазара от дълго време и всичко, което виждаме в plus size е семпло, изчистено или кичозно, без особено добра кройка, която да подчертае предимствата на тялото и да покаже красотата му.

A'luz A'telier не е оринтирано предимно към SIZE + дрехите, размерите ни започват от XS и завършват с 4XL, като за в бъдеще имаме планове дори да разширим размерите си до по-големи номера, стига да има достатъчно търсене на пазара. Предлагаме красиви, елегантни и екстравагантни тоалети, които биха били добро попадение за всяка дама без значение от нейния размер. Именно с това е свързано и логото ни „ Fits happy women up" ("Отива на щастливи жени"), защото нашите дрехи седят добре на всички щастливи и позитивни жени.

Сами ли измисляте тоалетите?

Измислянето на всеки модел е дълъг творчески процес. Всеки един от тях претърпява много трансформации, докато стигне до крайния си вид. От началото до края двете се допълваме в идеите си.

С какво се съобразявате, когато започвате да мислите един тоалет за по-пищни дами?

Целта ни е чрез моделите ни да прикриваме недостатъците и да изтъкваме предимствата на всяка фигура. Това е главното, от което се ръководим.

Има ли някоя дреха, която категорично не бихте направили (или конкретен цвят, десен)?

Отворени сме към всички идеи, стига да не се прекалява. Всяка една дреха, според нас, може да стои добре, както на по-пълна фигура, така и на по-слаба. Важно е качественото изработване на кройката. Например, нашата пола „Бисквита" е разработена, както в стандартните размери, така и в плюс размери. Моделът на малките размери е с висока талия от седем сантиметра колан и доста тюл, който създава обем. Същата пола, но в размер плюс, запазва седем-сантиметровия колан, но дизайнът е със стандартна талия и по-малко обем, като по този начин визуално талията се прибира доста и тюлът пада ефирно върху ханша. Така конструираме всичките си модели, абсолютно съобразени според размера, в които ги предлагаме. Предизвикателството в модата е да се изработи дреха, която да подчертае красотата на едно неперфектно тяло, прикривайки неговите недостатъци.

"Бисквита"-та на марката A'luz. Снимка: A'luz

А какви материи използвате?

В зависимост от предназначението на дрехата и линията, към която се стремим избираме материите. Заложили сме на естествен памук, коприна, сатен и вълна.

Кой е най-големият размер, който вашата модна линия предлага?

Засега предлагаме дрехи до 4XL, но ако има търсене на по-големи размери, с удоволствие бихме го задоволили .

А кой е най-малкият?

Най-малкият ни е XS.

Имате ли си модели, по които да мерите дрехите или при шиенето ги „вкарвате" в стандартните за нашата държава големини?

Не използваме стандартите за нашата страна големини, работим с немски и английски размери. Модели сме самите ние. Изпробваме дрехите върху себе си, добре познаваме несъвършенствата, както и красотата на телата си и работим върху един модел, докато не получим ефекта, който си представяме, че трябва да постигнем. Имахме модели, които изключително много харесвахме, но не успяхме да постигнем тази идея с тях и отпаднаха от колекцията ни. Държим на това, всяка дреха, която предлагаме, освен елегантна и красива, наистина да прикрива несъвършенствата на тялото.

Освен дрехи, планирате ли да пуснете и някакви аксесоари?

Аксесоарите за дрехите, са като подправките за ястията, задължителни са. Ще обогатяваме моделите си с чанта, чифт елегантни обици или ръкавици. Имаме много идеи, надяваме се да изненадат клиентите ни и да им харесат.

Това са първите продукти на марката ви... Към кой сезон са ориентирани?

Ориентирани са към есенно-зимния сезон. Към средата на октомври клиентките ни могат да очакват екстравагантни и шикозни палта, балтони, сака и панталони.

Как бихте определили стила на марката ви?

Избягваме да се вписваме в рамки. При нас дамите могат да открият своя тоалет за работа в офиса, за парти с приятели или романтична разходка по плажа.

С какво вашата марка е по-различна от останалите фирми, които произвеждат дрехи SIZE +?

Ние не специализираме в SIZE + . Произвеждаме, както по-малки , така и по-големи размери. А разликата между нас и останалите фирми на българския пазар , предлагащи SIZE+, можете да я усетите единствено , след като се запознаете с колекцията ни. Нашите дрехи са закачливи и секси, носещи настроение.

Къде и как могат жените да си купят вашите дрехи?

Имаме проект за online магазин, който ще бъде готов скоро, както и за наш собствен шоурум, където клиентките ни ще могат да усетят творческата атмосфера. Дотогава дамите могат да се запознаят с моделите ни на https://www.facebook.com/AluzAtelier .

Разгледайте страхотните модели от колекцията на марката A’luz в галерията ни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

( преди 11 години )
Това с не-анорексични,добре сложени жени.За тях не е трудно да направиш дреха,те нямат какво да крият.Най-добрата порода:има за гледане,има и за пипане.Истинското предизвикателство и майсторлък е да прикриеш огромен ханш,виснали целулити,голямо дупе и т.н.Иначе има някои интересни попадения
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
marisa_1980 ( преди 11 години )
krassimira ( преди 11 години )
Най-накрая да видя красиви дрехи, от които се надявам, че наистина имате големи размери, защото всичко ми харесва!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
juji ( преди 11 години )
Дрехите са ужасни!!!Не са нито за стандартни, нито за нестандартни фигури.Не видях нищо, което поне малко да става за носене.А и тази снимка с цигарата - що за лош вкус?!Пушенето не само не е модерно, но се маргинализира все повече в обществото.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
:))) ( преди 11 години )
В интервюто се споменава многократно, че дрехите на фирмата не са само за пищни жени, а има всякакви размери. Тези снимки според мен просто представят моделите дрехи. Така че е хубаво да се прочете цялото интервю, а не само заглавието и да се пишат коментари веднага.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
О_о ( преди 11 години )
Да почваме да гърмим една по една. Щом това са пищни жени... особено тази с правата кестенява коса. Много се извинявам, но това са нормални жени. Докато от всеки сайт, който отворим ни плаши анорексичното телце на Вивиан-някоя-си, нормалното ще бъде считано за прекалено.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар