IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джанис Уикинс – жената, която стана модел на 62

25 февруари 2020 08 30

Фотографката не крие белите си коси

Instagram

„Красотата е в това да дръзнеш да остарееш с финес, да си изпълнен с вътрешна увереност в себе си и да се харесваш такъв, какъвто си, във всеки етап от живота си“. Тези думи изрича Хали Бери, отговаряйки на въпрос на медии дали се чувства стара. Нейната максима се припокрива с виждането на една фотографка, която също като актрисата не позволява на времето да ѝ попречи да живее и върши това, което я прави щастлива. Тя е Джанис Уикинс, която на 62 години реши да мине пред обектива и да стане модел.

В труден момент от живота ѝ, точно когато домът ѝ е изпепелен от пламъци, жената се запознава с импресариото Даниел Педъл, който ѝ предлага да се снима в реклама за бельо. Тогава тя се изсмива на чутото и мисли, че той се шегува, но по-късно разбира, че той наистина вижда в нея потенциал на модел, макар и с прошарени коси.

До момента Джанис дори и не си е представяла, че ще работи нещо подобно на нейните години, но притисната от обстоятелствата, се съгласява да участва в кампанията на марката „ThirdLove“.

„Той ми каза „Правя кастинг за рекламна кампания за бельо и искаме да участват жени на различна възраст“, разказва Уикинс, която никога до този момент не е била модел. „Не беше нещо, което съм търсила до този момент, но казах: „Разбира се!“, спомня си тя. 

Умението да харесваш тялото си такова каквото е

Когато отива на първия си кастинг, я питат: „Защо харесвате тялото си?“. Тогава тя се чуди какво да отговори и казва, че обича тялото си, защото е здрава. Няколко седмици по-късно тя е на всички билбордове в Бродуей и не се срамува от това, че е по бельо. 

Две години след първия ѝ ангажимент, кариерата на Уикинс процъфтява. Тя дефилира на няколко издания на Седмицата на модата в Ню Йорк, снима се за различни списания и получава множество покани за телевизионни участия. Всички се дивят на това, че е избрала да не скрие белите си коси и начина, по който гледа на живота. 

„Харесвам бялата си коса... Толкова е освобождаващо да не трябва да се боядисваш“, признава неведнъж Джанис.

Вдъхновение за жените

В момента Джанис гони 65, продължава да работи като фотограф, прави песни, защото музиката е в кръвта ѝ, а и е част от списъка с модели на известна агенция. По думите ѝ, много често хора ѝ пишат в Instagram или я спират по улицата, за да ѝ споделят, че това, което прави, ги вдъхновява. 

„Когато ти кажат: Ти ме вдъхнови, аз им отговарям: Това е страхотно!“, разказва тя. 

Уикинс посочва, че една от нейните цели е да постигне вътрешен мир и да раздава любовта си на хората, особено на непознатите, които имат нужда от нея. 

Жената с прошарени коси е категорична, че колкото повече остарява, толкова по-дълбока става връзката ѝ с нейното Аз. 

Подобно на много известни личности, които не се срамуват от възрастта и не боядисват косата си, Джанис насърчава повече жени да последват примера ѝ. 

„Никой не е задължен да боядисва косата си“, обяснява още жената, която ходи на йога и плува, с което поддържа фигурата си. 

Според модела, когато една жена приеме себе си и не робува на стереотипи, може по-лесно да започне нещо ново, което до момента не е смеела. Тя е категорична, че е благословена от съдбата и не съжалява за избора си. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари