IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Louis Vuitton започва да прави дезинфекциращи гелове

17 март 2020 10 40

Марката се включва в борбата срещу коронавируса

Снимка: iStock

Собственикът на Louis Vuitton също започна борба срещу коронавируса. Компанията LVMH започва да прави дезинфекциращи гелове за ръце, които ще бъдат доставени безплатно до здравните работници във Франция. Новината беше обявена в събота.

Пандемията от коронавирус се разраства с бързи темпове, а Франция е една от най-засегнатите държави. Досега в страната са регистрирани 6 633 случая, от които 148 са завършили фатално. Страната вече е под пълна блокада и жителите не трябва да напускат домовете си в следващите 15 дни, ако нямат основателна причина.

ръце

Снимка: iStock

„LVHM ще използва производствените линии на марките си за парфюм и козметика за производството на големи количества хидроалкохолни гелове“, се казва в съобщение на фирмата.

Фабриките се използват за производството на парфюми и козметични продукти за брандове като Christian Dior и Givenchy. Френската фирма LVHM също притежава и марките Moet & Chandon, Tag Heuer и Bulgari. От компанията добавят, че ще създават дезинфекциращи гелове докато френското здравно министерство има нужда от тях.

LVHM следва примера на китайския електронен гигант Foxconn, който в пика на пандемията в страната спря производството си на телефони Apple и започна да шие предпазни маски.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари