IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коя е Банан Хюсеин Камил – известен дизайнер в Дубай, внучка на Саддам Хюсеин

20 май 2020 18 00

Вижте каква е историята ѝ

Снимка: BGNES

Тя е млада, красива и не може да скрие нито една своя крачка от общественото пространство, защото е дъщеря на Рагад Саддам Хюсеин.

Тя е Банан Хюсеин Камил – наследничка на по-голямата щерка на бившия иракски президент Саддам Хюсеин. Живее в Дубай от години, където развива своята кариера. 

Израснала в семейството на големия диктатор, Саддам Хюсеин, Банан не помни много от събитията, свързани с управлението на своя дядо, защото е била твърде малка. Нейният баща – Хюсеин Камил, бива убит заради любовта на майка ѝ към него. 

Рагад Хюсеин, майката на Банан, бива наричана “Малкия Саддам“ и мнозина смятат, че тя ще наследи поста му, но това не се случва. Докато Саддам Хюсеин е на власт, тя се опитва да избяга от Ирак заедно с мъжа си. Той бързо ги открива и ги връща обратно. Но заради предателството им към него убива съпруга ѝ Камил през 1996 г. Същото прави и с неговия брат, който е женен за по-малката му дъщеря.

Така, заради диктатора, двете сестри остават вдовици и трябва да се грижат сами за общо деветте си деца.

След като пораства, внучката на Саддам научава повече подробности за зверствата по време на режима на дядо ѝ, как са го свалили от власт и екзекутирали. Въпреки всичко, което е направил за майка ѝ баща ѝ, тя много често споделя в профила си, че бившият иракски президент е бил „велик“ човек. Дори качва снимки, на които тя е все още бебе, прегърната от Саддам Хюсеин.

Банан Хюсеин Камил работи като дизайнер

При избухването на войната в Ирак, Камил и нейното семейство заминават за Йордания като изгнаници. Преди да напусне Йордания и да замине за Дубай, внучката на Саддам Хюсеин започва да се увлича по модните тенденции. В началото прави дрехи само за себе си, после вижда, че това ѝ се отдава и събира смелост да развива свой бизнес. 

През 2014 г. Банан Камил е обявена за най-добрия млад моден дизайнер по време на кюрдски културен фестивал, който се провежда в Аман. След това признание тя получава множество поръчки и добива по-голяма популярност в модните среди.

„Имам две мечти: първо, кариерата ми, второ, искам Ирак да бъде обединен и да се върнем отново към това, което беше преди“, обяснява тя, получавайки наградата. 

По думите на талантливата дизайнерка, няма значение дали хората са кюрди, шиити или сунити, за нея всички са равни. 

„Най-важното за мен е да правя нещо, което обичам да правя. Аз изградих тази кариера с любов“, добавя Камил, която продължава да твори, но вече зад граница. 

Омъжва се през 2014 г. 

През ноември 2014 г. внучката на Саддам се омъжва за Бадър Раад Махмуд Насер в Аман. Избраникът ѝ е син на бивш йордански министър. Пищното им тържество е определено като сватбата на годината.

В момент, в който Ирак е изправен пред поредните трудности, двамата не жалят средства за годежа и тържеството, за което получават много критики от обществото. 

Сватбата на дизайнерката се състои в хотел „Four seasons“ – един от най-скъпите и луксозни в Йордания. Само нощувка в президентския апартамент, който младото семейство наема, струва 4 500 долара.

Поканите за сватбата са във формата на орел, който е един от символите, които Саддам Хюсеин използва по време на своето управление. 

Доказателство за това колко много струва сватбата, е самата рокля на Банан Камил, която е с огромен шлейф, украсен с дантелени цветя и множество скъпоценни камъни. 

Обожава марката Louis Vuitton

Банан Хюсеин Камил е голям почитател на марката Louis Vuitton. Тя много обича да споделя снимки в Instagram на дрехите, обувките и аксесоарите на марката, които си купува. В профила си в социалната мрежа тя публикува и много от визиите си за деня. 

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари