IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кейша Омилана – моделът, който става принцеса без да иска

28 май 2020 18 00

Вижте нейната невероятна история

Снимка: Getty Images

„Принцесо моя!“. Коя жена не би искала нейният любим да й казва тези мили думи. Колко ли дами са си мечтали да ги глезят като истински принцеси?! Колко се стремят да намерят идеалния мъж на своя живот, по възможност с огромен палат и благородно потекло? Олори Кейша е съвсем обикновена жена, когато отива на среща със своята свекърва и чува, че я наричат принцеса. Тогава смята обръщението за мило, но въобще и не подозира, че е срещнала своя съпруг, който е истински принц. 

Коя е Олори Кейша? 

Тя е известен модел, бизнесдама, актриса и инфлуенсър. Родена е на 8 март 1986 г. и е по-популярна като първата афроамериканска жена, която участва в три поредни реклами на голяма марка шампоани за коса. 

Израснала в Ингълууд, Калифорния, Кейша се мести да живее в Чикаго, Илинойс, откъдето тръгва кариерата ѝ на модел. Още докато е в колежа, тя се интересува от модния подиум, защото учи и се дипломира като моден дизайнер. След това обаче бързо се преориентира. 

В светлината на прожекторите

Олори Кейша е забелязана от компанията Ford Models, с които сключва договор като модел. Била е рекламно лице на Pantene, L'Oreal, CoverGirl, Revlon и Maybelline. Тя беше първата афроамериканска жена, която беше представена в три поредни реклами на Pantene и получава наименованието „The Pantene Girl“. 

Освен изявите си като модел, тя има епизодично участие във филма „Zoolander“, канена е и като телевизионен коментатор за предаванията „Saturday Night Live“ и „30 Rock“. Преди няколко години се снима за американския риалити сериал „Runway Moms“, където следят живота ѝ отблизо. 

Как се запознава със съпруга си? 

Решението на Кейша да отиде на кастинг за модели в Ню Йорк предопределя целия ѝ живот. Тя не подозира, че именно там ще срещне бъдещия си съпруг, при това не кой да е, а нигерийски принц. 

Чакайки пред своя хотел, тя забелязва, че някакъв мъж я наблюдава и не след дълго се приближава до нея. Той я заговаря, а тя се чуди как да се измъкне, но остава на място. 

„Той се приближи до мен и каза: „Ти си най-красивата жена, която съм виждал през целия си живот. Ще ми окажеш ли честта да ми дадеш телефонния си номер? Бих искал да те изведа на среща“, спомня си тя. 

Запознанството им се случва преди 16 години. Тогава Кейша отговаря набързо, че не би дала номера си на непознат и тръгва към входа на хотела. Тогава „се обажда“ женската ѝ интуиция, която ѝ подсказва, че въпросният мъж няма да се откаже лесно. Обръщайки се назад тя вижда, че той все още чака с телефон в ръка и се връща. Правейки го тя не предполага, че се е съгласила да отиде на среща с Омоба Адекунле Адебайо Омилана – принц на Ипету-Иджеша, Нигерия. 

Принцеса по неволя 

Кейша излиза с Омоба близо 2 години, но през това време той по никакъв начин не разкрива своя знатен произход. Но идва момент, в който тя отива на гости на неговите родители и истината излиза наяве. А тя е направо шокираща! Подавайки ръка на бъдещата си свекърва, тя чува думите: „принцесо моя“, но не им обръщай кой знае какво внимание. Мисли си, че се обръщат така към нея на галено, но след това разбира, че бъдещата ѝ титла ще е принцеса. 

„В нигерийската култура, когато знаеш, че искаш да прекараш остатъка от живота си с някого или искаш да се ожениш за него, го запознаваш със семейството. И от този момент нататък ти се ангажираш с него“, разказва принцеса Кейша пред „Insider“. 

По думите на модела, тя винаги ще помни първата среща с нейното ново семейство. Тогава майката на принц Омоба я посреща с отворени обятия, прегръща я и я нарича своя дъщеря, с което показва, че я приема за снаха, но тогава тя едва ли е разбрала това веднага. 

„Всички майки наричат дъщерите си принцеса. Тогава си мислех, че тя казва това. Но седнахме и тя ми разказа историята –  кой е синът ѝ, какво означава неговото име, откъде идва и аз си казах: „О, Боже мой“, спомня си още тя. 

Кейша става принцеса месец по-късно, на частна церемония в Ню Йорк и от Олори Кейша става по-известна с фамилията на мъжа си - Кейша Омилана. След това тя и избраникът ѝ вдигат голяма сватба в Нигерия, според местните традиции. 

Не се отказва от кариерата заради титлата 

След като се омъжва за принц Омоба Адекунле Адебайо Омилана, Кейша продължава да работи като модел и се опитва да запази досегашния си начин на живот. В началото тя очаквала, че всички ще искат да спре да върши всичко онова, което ѝ харесва, но това не се случило, защото с поведението си извоюва доверието на кралското семейство. 

„Аз си набелязвах работни места и хората сигурно си мислеха: Какво правиш тук? Мислехме, че ще бъдеш на френската Ривиера с Кейт Мидълтън“, обяснява принцеса Кейша. По думите ѝ, много е важно една жена да бъде финансово независима, дори и ако до себе си има човека на своите мечти. Ето защо тя не спира да работи, като с времето се развива в различни насоки. 

През годините тя събира средства за фондацията „Make A Wish“ и участва в много благотворителни инициативи. Заедно със съпруга си създава Wonderful-TV – европейска християнска телевизионна мрежа. Двамата основават и неправителствената организация „Crown of Curls“, чиято основна цел е обучението на чернокожи жени и деца. 

„Crown of Curls“, модна инфлуенсърка и любяща майка 

Още докато пробива като модел, Кейша се сблъсква със стереотипите за жените. Много често я избират заради привлекателната ѝ външност, но накрая предпочитат някое друго момиче. 

Кейша си спомня, че са я викали за какви ли не кастинги, но често тя си е тръгвала без договор заради огромната ѝ коса. 

„Клиентът те хареса, но не знае какво да прави с косата ти“, чувала тя, но не губела надежда. 

Накрая бъдещата принцеса сложила всички в малкия си джоб като известният бранд за козметика за коса я избира за рекламно лице, при това няколко поредни пъти. 

През 2017 г. принцеса Кейша стартира бизнес с козметика за коса, предназначена за чернокожи – „Crown of Curls“. Идеята ѝ хрумва след като на улицата жена я спира и пита как е направила прическата на дъщеричката си, защото много им харесва. По-късно тя започва да предлага най-различни фризьорски услуги.

Днес Кейша е любяща съпруга и майка на две прекрасни деца – 13-годишният принц Адедириан (Диран) Омилана Adediran  и 6-годишната принцеса Адедиора (Диор) Изабела Никол Омилана. Продължава да работи като модел – в Лондон, където живее семейството ѝ. А нейната дъщеричка върви по стъпките ѝ и вече има зад гърба си няколко фотосесии за известни марки. 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари