IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чанта за кръста – тенденцията, която ще остане за лято 2020

29 май 2020 15 00

Един от трендовете за лятото

Снимка: Istockphoto

Чантите тип „паласка“ бяха тотален хит в средата на 80-те и началото на 90-те. Наричаха ги така, защото формата им бе така направена, че да прилепва плътно по кръста. Освен това бяха унисекс – носеха се както от жени, така и от мъже. Тази година този аксесоар отново е на мода. 

Първите паласки бяха по-спортни, но сега може да намерим чанти за кръста в най-различни стилове. Има прозрачни, от естествена или изкуствена кожа, с животински принтове, със специален колан, капси и какво ли още не. 

Тъй като лятото предразполага към носенето на по-малки чанти, този аксесоар ще ви бъде от полза, ако решите да отидете на екскурзия или на почивка на море. Вътре може да поберете най-необходимото – портмоне, мобилен телефон, салфетки и слънчеви очила. Благодарение на неговите размери, той няма да ви тежи и причинява болки в рамото. 

Чанта за кръста – защо не?!

Ако в колекцията си имате само раници и обемни торби, в които тъпчете какво ли не, време е да се сдобиете и с чанта за кръста. Тя е удобен аксесоар, който можете да носите и на едното рамо, зависи от стила ви на обличане. 

Ето 4 вида чанти за кръста, от които да изберете вашата: 

1. Паласка с животински принтове 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Balkum (@balkumshoes) на

Паласката, върху която има животински шарки е един по-екстравагантен избор. Може да се носи както с черно, така и с деним или червено. 

За предпочитане е да изберете чанта, която става хем за кръста, хем за носене на гърба като малка раничка. 

2. Елегантно портмоне 

Ако в офиса имате дрескод или просто сте с по-елегантни дрехи, няма как да носите спортна чантичка на кръста. Затова пък може да се възползвате от така наречените портмонета, които да прикрепите със специален колан. 

Елегантните портмонета в бяло и мръснобяло отиват на всичко. Може да ги носите както с костюм, така и с дънки и маратонки. 

3. Спортен сребърен металик 

Сребърното и златното винаги ще са на мода. Но през сезон пролет/лято 2020 по-актуални са чантите за кръста, изработени от сребърен металик с отразяващ ефект. 

Този тип паласка е по-спортна, като може да бъде с най-различни кантове отстрани и повече двобове в сравнение с по-елегантните мини чанти. 

4. Минипортмоне с колан 

В сравнение с големите спортни паласки, които сме свикнали да виждаме, тези представляват миниатюрни портмонета с вериги, които се закачат на колана, който носите. Могат да се носят и отделно – в ръката. 

Тук може да избирате из множество разцветки. Прозрачните с преливащи цветове, например, са сред най-търсените в момента. Тези с брокатен ефект в сребристо също се харесват. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари