IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сандали на платформи – по-удобният избор за лятото

9 юни 2020 16 30

Ето кои модели са най-актуални

IStockphoto

Сандалите на платформи са предпочитан избор за много жени през лятото. По-стабилни и удобни от тези на висок ток, те са идеални както за по-специални случаи, така и за ежедневно носене. При това все още са актуални и може да ги намерим в най-различни десени, за да ги използваме с повече от една дреха от гардероба ни за сезона. 

Обувките на платформи се появяват в края на XV-ти и началото на XVI-ти век. Тогава тяхната височина показвала и положението на притежателката им в обществото. Така например, колкото по-голяма била тя, толкова жената била по-богата и уважавана. И обратното. В наши дни нещата са съвсем различни. Платформите се носят не само от по-дребните на ръст дами, а и от всички, които искат да разнообразят стила си и същевременно да стъпват смело и уверено. 

Актуалните сандали на платформа приличат много на тези, които са направени за първи път през 70-те години. Тогава така наречената диско вълна налага носенето на по-високи обувки, които си пасват с най-търсените панталони – тип чарлстон.  

сандали на

IStock

Кои са най-модерните сандали с платформи? 

Както и при другите модели, които ще се носят това лято, преплитането на каишки ще бъде хит през този сезон. Те могат да бъдат както по-тънки, така и по-дебели. И тук ще видим асиметрия, но двойните каишки, които обхващат глезена, ще са акцент при някои сандали на платформи. 

Ресни, капси и панделки ще виждаме отново, а материалът, от който са изработени сандалите ще варира от ековелур до естествена и изкуствена кожа. Не бива да забравяме, че част от каишките ще са безцветни – от специален силикон, който се използва все по-често за обувките на висок ток.

Сред спортните модели, тези с назъбени платформи в черно и бяло, танкът и моделите с висок, но стабилен ток, също ще са актуални. Не бива да забравяме и по-разчупените варианти, които приличат на „отворени“ маратонки – с връзки, капси и велкро лепенки. 

Сандалите с платформи, в които задната част обхваща глезена, ще са подчинени на така наречения бохо стил. Ще срещнете най-различни варианти, които приличат много на еспадрили. 

5 модела, от които да изберете вашия: 

1. Безцветни еспадрили 

Еспадрилите са с равна платформа и са изключително удобни за лятото. Освен това са изработени от естествени материали като лен, памук, юта и каучук. Те не запарват крака и същевременно са толкова леки, че не натоварват крака както някои други обувки. 

Еспадрилите с по-дебела подметка и безцветни каишки от силикон ще са хит по морето това лято. С тях може да ходите както на плаж, така и на дълга разходка из забележителностите по родното Черноморие. 

Единственият им недостатък е, че по тях замърсяванията се виждат по-лесно и трябва да чистите каишките по-често. 

2. Платформи с животински принтове 

И докато сме още на вълна еспадрили, ще ви предложим едни с по-нестандартен десен. При тях подметката също е с плетен лен,но отдолу е залепен един назъбен пласт, за да бъде платформата максимално удобна. 

Каишките са по-дебели, с животински принтове, които отиват както на по-тъмни дрехи, така и на по-светли, изработени от естествени материали. 

3. Ин и Ян

Сандалите на платформа в черно и бяло винаги ще са модерни. За предпочитане е да са от естествена кожа. 

Те са стабилни, но са по-спортни и не отиват на всяко ежедневно облекло. Все пак може да ги носите с дънки, къси панталони и някои поли с различна дължина. 

При тях платформата може да е цяла, или с голямо разстояние между основната част и тока. 

4. Сандали като маратонки 

За почитателите на спортния стил. Те приличат на „отворени маратонки“, а подметките им са доста дебели и се отличават с нестандартен дизайн в няколко цвята. 

Обикновено тези сандали са с дебели каишки и много лепенки. А в цветово отношение – колкото по-пъстри са, толкова по-добре. 

5. Бохо 

При тези сандали платформата е тип „танк, която също е много удобна за носене. Обикновено те са с тънки каишки или по-голяма платка, обхващаща глезена, а отпред с по-тънки или дебели каишки. 

Много търсени са така наречените бохо сандали на платформа (обикновена или плетена като при еспадрилите), с кръстосани връзки и декоративни елементи като ресни, пискюли и други. При някои модели каишките са в различни нюанси, като бежовият цвят е основен акцент в подметката или каишките. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари