IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Моделът Халима Аден прави предпазни маски за лекарите на първа линия

21 юни 2020 12 00

„Трудните времена не издържат, но силните хора – да“

Снимка: БГНЕС

Моделът Халима Аден е започнала работа с дизайнерска компания, за да произвежда защитни маски за лекари на първа линия, които носят хиджаб. Колекцията включва хиджаби и тюрбани, които се предлагат с подходящи покрития за лице, проектирани с вградено копче, за да се закопчават удобно зад главата.

Преди да започне успешната си кариера на модния подиум, Аден е работила в болницата „St. Cloud“ в Минесота, почиствайки стаите на пациенти. „Тъй като много жени, работещи в здравните заведения, носят хиджаб, исках да се уверя, че имат удобна възможност за носене на маска, докато крият и косата си“, казва тя пред „Insider“. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anywear (@anyweardesign) on

Тя добавя, че всяка една маска е направена от органични тъкани, които могат да се перат. Освен това маските са дишащи, така че не запарват лицето на здравните работници, които постоянно бързат да спасят нечий живот по време на пандемията. 

Аден споделя, че е искала маските да дадат усещане за спокойствие и красота, така че е заложила на по-светли нюанси. Тя признава, че в момента кариерата ѝ е обърната с главата надолу, но в тези тежки времена гласът на майка ѝ винаги звучи в главата ѝ. „Тя казваше, че трудните времена ще си отидат, но силните хора ще останат“. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anywear (@anyweardesign) on

Средствата от всеки комплект, закупен от проекта „Banding Together“ ще бъдат дарени на нуждаещи се болници. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари