IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Vogue посвещава септемврийския си брой на надеждата

27 август 2020 09 00

Списанието заменя известните личности с рисунки

Снимка: iStock

От природни бедствия, през пандемията от коронавирус до продължителни протести в различни части на света, 2020 година преобърна света и промени ежедневието ни. Началото на новото десетилетие ни накара да се замислим за всяко едно свое действие и ни сближи повече с близки и приятели, макар и виртуално. 

За да отбележи това безпрецедентно време в историята, списание "Vogue" пое творчески риск за дългоочаквания си септемврийски брой. Вместо да представи актуална знаменитост - като Тейлър Суифт през 2019-а и Бионсе през 2018 година - модното издание покани двама съвременни художници да нарисуват корицата. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine) on

Запознайте с Кери Джеймс Маршал и Джордан Кастел. Въпреки че това не е първият път, в  който художници се изявяват на корицата на "Vogue", за първи път те получават пълен творчески контрол върху творбите си. Единственото изискване е Маршал и Кастел да изберат рокля на един от четиримата дизайнери, подбрани от списанието, която задължително трябва да присъства в картината.

Маршал избра да нарисува измислена жена, носеща изцяло бял тоалет. Родената в Алабама художничка описа темата си в прессъобщение, казвайки, че се е опитал да създаде жена, която казва на света, че няма да живее по стандартите на обществото. "Тук съм и ме виждате, но не съм тук заради вас", казва тя.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine) on

Междувременно Кастел избра да представи Аурора Джеймс - креативният директор на марката "Brother Vellies" и изявен активистка. Тя е облечена в светлосиня рокля на "Pyer Moss" и обувки от собствената си компания. Те обаче не са на краката й, а са разпилени до нея. Кастел е изобразил музата си боса. 

"Най-вълнуващото за мен е да получа артистична свобода и да мога да избирам човека, когото да нарисувам. Някой, който отразява собствената ми идентичност и да го поставя в среда, която аз съм избрал", казва художникът. Тя добавя, че се усеща като част от промяната, която скоро ще настъпи в цял свят. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine) on

Кастел избира да нарисува Аурора, защото смята, че тя прави страхотни неща за афроамериканците и им показва, че те са важни и имат за какво да се борят. "Виждам я като светлина в тъмнината и като символ на надеждата. Тя е представител на промяната във всички творчески индустрии"

Аурора Джеймс публикува една от кориците на "Vogue" в социалните мрежи и написа, че рисунката е била готова още през юни. Обяснява, че Кастел я е нарисувала как седи на един покрив в Бруклин, където са били само те двете. "Благодаря, че ме видяхте. Благодаря, че ме подкрепихте", пише тя. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aurora James ? (@aurorajames) on

В прессъобщение Кастел заявява, че рисунката й за септемврийския брой е изображение на надеждата. Въпреки трагедиите, случващи се през 2020 година, "небето е пълно с безкрайни възможности". 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари