IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Vogue“ с истории за героите на първа линия

5 юни 2020 09 00

Списанието с 3 корици с обикновени жени

БГНЕС

„Новата фронтова линия: Празнуваме смелостта пред несгодите“. Това послание носи юлският брой на списание „Vogue“ – Великобритания. Модната библия наруши традицията и замени моделите с обикновените хора, борещи се с коронавируса всеки ден. При това той не е с една, а с цели три корици. 

Изданието показва на преден план три жени, които не спират да работят по време на пандемията и не се страхуват да се сблъскат очи в очи с болестта. Това са Аниса Омар – асистентка в супермаркет, Наргуис Хорсфорд – машинист във влак и акушерката Рейчъл Милър.

По думите на главния редактор на модната библия – Едуард Енинфул, днес има нови герои в обществото, които заслужават нашето внимание. Това не са само лекарите в болниците, а и всички останали работници, които се трудят в магазините, градския транспорт, държавните учреждения и други. 

„Ако в началото на годината ми бяха казали, че юлската корица на списанието ще представя обикновена акушерка, машинист и асистент в супермаркет, нямаше да повярвам. Но докато нацията ни се бори с COVID-19, ние разчитаме на обикновените хора и на тяхната изключителна сила и доброта“, посочва той в Instagram. 

На двадесетте страници на „Vogue“ може да открием как протича ежедневието по време на пандемия на лекари, медицински сестри, учители, шофьори на линейки, доброволци и други. Техните снимки са направени от фотографа, който носи предпазна маска, ръкавици и с колелото си обикаля Лондон. 

Кои са лицата на кориците на „Vogue“?

Аниса Омар е само на 21. Тя работи в супермаркет, докато учи бизнес мениджмънт. Момичето живее в лондонския квартал Ислингтън заедно със своите родители, братя и сестри. 

„Преди пандемията хората биха гледали на нас като на помощници – ние сме там, за да им покажем къде са яйцата или ако искат да се оплачат от нещо. „Но сега те разбират много повече“, обяснява Аниса, според която в момента купувачите са много по-дружелюбни с нея. 

Много хора поздравяват студентката в Twitter и изтъкват колко красива е. Клиент на магазина, в който работи дори посочва, че я помислил за модел. 

Наргуис Хорсфорд е машинист на влак в Лондон. Близо 5 години кара наземните влакове в британската столица, където живее сама. Графикът ѝ е доста натоварен, като смените ѝ започват в 01:30 сутринта. Заради това, че работи на първа линия, тя не е виждала баба си отдавна, за да я предпази. 

„Не се притеснявам да отида на работа, но все пак трябва да се дистанцирам от семейството си, защото очевидно съм тук и съм на първа линия. Те се притесняват, особено баба ми“, обяснява тя. 

Хорсфорд посочва пред изданието, че пандемията ѝ показала, че животът е твърде кратък и не бива да приема нищо за даденост. 

Рейчъл Милър е на 24 години и също живее и работи в Лондон. Тя е акушерка, която всеки ден помага на бебетата да вдишат първата си глътка въздух. 

След като тя вижда как агне се ражда във фермата на нейните баба и дядо, решава да започне да учи медицина. 

Милър споделя, че един от най-трудните ѝ моменти по време на извънредното положение, е бил този, в който й откраднали колелото, с което се придвижва. 

„Но в рамките на няколко часа един приятел, който също работи в болницата, събра над 500 британски лири онлайн, за да ми помогне“, обяснява тя и допълва, че дарители я зарадвали с чисто нов електрически велосипед, с което много я трогнали. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари