IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новите чанти на Louis Vuitton – изрисувани от художници

4 ноември 2020 16 30

Моделите са истинско произведение на изкуството

IStockphoto

Съвременни художници дадоха вдъхновение на дизайнерите от Louis Vuitton за създаването на най-новата им колекция дамски чанти. Всеки един модел с името ArtyCapucines е истинско произведение на изкуството. 

Шестима съвременни художници внасят своите визии в емблематичната чанта на марката – Capucines. Резултатът е един нов прочит на техните творби, в които има разнообразие от цветове и форми. 

Хенри Тейлър и Джош Смит са артистите от САЩ, творили за новата колекция. Друго известно име, включено в артпроекта, е това на френския скулптор Жан-Мишел Отониел.

Смит, който рисува предимно абстрактни картини, споделя пред Тownandcountry, че не могъл да устои на предложението, което му отправили след най-новата му изложба, озаглавена „Spectre“. 

Джош решава да направи шарена миничантичка, на която да има неговите инициали. Първото му име е изписано върху червено-виолетова основа, а самите букви са оформени с цветове като жълто, черно, зелено и други. 

„Мога да си представя как двама души се срещат на коктейл и моето име става повод за разговор от сорта: „Какво е това на чантата ти?“, казва развълнувано творецът. 

Беатрис Милхазес, известна с картините си, в които има препратки към западната модернистична живопис, също е оставила своя почерк върху една от чантите на Louis Vuitton. Тя е избрала чистобял кожен модел, върху който е пренесла една от известните си творби, състояща се от пъстри кръгове, разчупени с различни геометрични фигури. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от LVMH (@lvmh) на

На друга чанта от колекцията виждаме истински есенен пейзаж. Тя е по идея на артиста Сам Фолс, който използва естествените цветове на природата – в случая тези на златната есен, които съчетава с някои популярни фотографски техники. 

С един от моделите за сезон есен/зима 2020 марката отдава почит към трагично загиналия баскетболист Кобе Брайънт. Хенри Тейлър е нарисувал неговия лик върху чанта в светлобежов цвят и бял капак. Художникът е направил точно копие на портрета, който звездата получава от Ноа Дейвис. 

Ето и още от лимитираната артсерия на Louis Vuitton: 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари