IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стил по време на пандемия: Предпазният шлем на Louis Vuitton

14 септември 2020 15 00

Средството против коронавирус ще струва 961 долара

Снимка: iStock

Пандемията от коронавирус започна в началото на тази година, но девет месеца по-късно все още страдаме от нея. Ограниченията, които целят да ни предпазят, постоянно се променят, а вече доста от нас свикнаха да работят и от вкъщи. Маските са задължителни, а дезинфектантите са най-добрият ни приятел. Не се прегръщаме, рядко се събираме много хора на едно място и постоянно мерим температурата си.

Звучи като сценарий на филм, но реалността е такава. Поне засега. И докато за някои от нас последиците от пандемията са сериозни, то други използват ситуацията, за да спечелят. Предпазните маски вече не се предлагат само в един вариант, а има милиони стилове, от които може да си избирате. Фирми дори предлагат да сложите собствената си снимка или надпис, който ви вдъхновява. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luxury | Lifestyle | Cars (@billionshub) on

Постепенно обаче маските започнаха да отстъпват място на предпазните шлемове. Причината е, че вторите отново покриват лицето, но позволяват по-добро дишане, а и не развалят грима на дамите. Затова от модния гигант Louis Vuitton решиха да стъпят на този пазар с гръм и трясък. От марката показаха най-новия си аксесоар за есента. Да, познахте, това е предпазният шлем.

Разбира се, той не е обикновен шлем, а такъв, който струва 961 долара. Логото на марката е изписано върху цялата лента, която се закрепя за главата, както и отстрани на шлема. В добавка към това, притежателят му ще се радва и на златни шпилки. Аксесоарът е част от колекцията на Louis Vuitton за 2021 година и ще бъде пуснат на пазара на 30 октомври. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LVJ12 (@lvj12) on

Новата идея на модния гигант беше посрещната със смесени чувства от потребителите в социалните мрежи. Някои от тях приветстваха аксесоара, но други заявиха, че това е безумие и прахосване на пари. Според лекарите, носенето на шлем е допълнително предпазно средство, което е задължително, ако се грижите за болен от COVID-19 или работите в болница.

Все пак, експертите казват, че не трябва да има никаква пролука между челото и шлема, за да може защитата да е ефективна. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари