IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колан – задължителният аксесоар в гардероба на всеки

29 януари 2021 10 30

Класиката винаги е на мода

Снимка: iStock

Ако някога сте се притеснявали и ядосвали на тоалет, който не знаете как да съчетаете, опитвате се да добавяте или да сваляте аксесоари, за да усетите стила си, познаваме болката ви. Многократно сме се въртели пред огледалото, опитвайки различни комбинации от дрехи, шапки и шалове докато намерим правилната визия.

За щастие, Мишел Обама ни предостави няколко страхотни идеи, когато присъства на встъпването в длъжност на Джо Байдън миналата седмица. След като приключихме с хвалбите за палтото и косата ѝ, очите ни се съсредоточиха върху нейния колан с голяма катарама, напомняйки ни, че тази малка екстра може да реши различни проблеми със стила.

Обама БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Коланът се превърна в задължителен аксесоар през 2019 година, като през 2020-а на модната сцена излезе т. нар. „западен колан“, който прилича на този, носен от каубоите. Сега обаче аксесоарът е по-виден и по-гъвкав от всякога, като същевременно изпълнява целта си да задържа панталоните на място и да пристяга широките блузи.

През последните седмици знаменитости ни показаха как коланът може да се носи с почти всичко в гардероба. Вече говорихме за Мишел Обама, а сега към нея се присъединява и Дженифър Лопес, която също присъстваше на събитието на 20 януари. Към изцяло белия си тоалет изпълнителката добави многоверижно и украсено с перли парче. Изборът беше женствен и закачлив, а в същото време чудесно разнообразие от бялата гама.

Лопес БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Актрисата от „Еуфория“ Хънтър Шафър пък ни показа, че коланът може да не бъде просто един скучен аксесоар. На червения килим на наградите Gotham тя се появи с изцяло черен тоалет, като вниманието ни беше привлечено от колан, който включваше куп малки ключалки. Това ни вдъхнови да мислим извън рамките на обикновеното и да опитаме нещо странно следващия път, когато излизаме.

Ако питате Бионсе, тя ще ви каже, че най-добрият аксесоар тази година е чантата за кръста. Освен че дефинира талията, той е в състояние да побере най-различни неща, което означава, че може да замени обикновената дамска чанта и да осигури свобода за ръцете ви.

Висшата мода пък смята, че големите колани ще бъдат изключително популярни тази година. По време на пролетната си колекция за 2021-а от Louis Vuitton показаха тоалет, комбиниран с широк колан в неутрални цветове, който успява да прибере широките блузи около талията. Според Dior пък тази година ще видим завръщането на трик от 2000 година. Става въпрос за съчетаването на колан с дълга блуза, като този път ще се придържаме към едноцветни ризи, а не към графични тениски.

Благодарение на колан, широкият блейзър, сложен върху рокля или гащеризон, ще изглежда по-прилепнал и по-стилен, особено ако изберете цвят, който контрастира с останалата част от визията ви. Ако пък гащеризонът ви стои широко около талията, един тънък колан може да разреши проблема и да превърне тоалета ви в нещо прекрасно.

мода БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Но най-хубавото на колана е, че той е безвременен. Докато много други аксесоари биват ненужни през летните месеци, коланът е нещото, което може да се носи целогодишно. Отнема малко усилие, за да го сложите върху къси панталони, поли или летни рокли, но веднага ще придаде на външния ви вид нужното разнообразие.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари