IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Специалните гости на Chanel: Пенелопе Круз, Лили-Роуз Деп и Марион Котияр

3 февруари 2021 11 00

Трите дами бяха на първия ред по време на шоуто в Париж

Снимка: БГНЕС

Седмицата на висшата мода в Париж започна в понеделник при строги мерки за сигурност. Заради продължаващата пандемия дефилетата не могат да бъдат провеждани пред гости, като част от модните къщи избраха да представят колекциите си чрез кратки видеа или филми. Разбира се, има и такива, които се различават от мнозинството и именно това ги прави уникални.

Говорим за Chanel, откъдето са категорични, че една колекция трябва да бъде представена на живо, дори и без многолюдна публика. В Париж марката показа най-новите си модели за пролет/лято 2021 година, като гости все пак имаше, но те бяха със специален статут. Шоуто беше наблюдавано от Пенелопе Круз, Ванеса Паради, Марион Котияр, Лили-Роуз Деп и Алма Ходоровски. Всички те, разбира се, стояха през 2 метра разстояние, спазвайки правилата за социална дистанция.

Дефилето беше в сватбена тема, изпълнена с беседки, диви цветя, приказни светлини и булка на бял кон. „Знаех, че не можехме да организираме голямо шоу, затова измислих идея за малка церемония, като семеен празник“, казва творческият директор Вирджиния Виард. Шоуто се проведе в Grand Palais, който често се свързва именно с Chanel. В продължения на десетилетия покойният Карл Лагерфелд провеждаше дефилетата си именно там.

През 2020 година мястото беше в ремонт, което накара Вирджиния Виард да потърси алтернатива за показване на колекцията ѝ. Малко по-късно обаче тя се завърна в дома на Chanel, където първоначално организира дефиле за през октомври миналата година, а сега показва и погледа на марката за висшата мода.

С нея бяха едни от най-близките приятели на Chanel и музи на самия Лагерфелд. Пенелопе Круз, Марион Котияр, Ванеса Паради и Лили-Роуз Деп продължиха тенденцията от миналата година за малобройно посещение на дефилетата. Преди няколко месеца колекцията за есен 2021-а беше представена само пред един гост – Кристен Стюарт.

Вирджиния Виард споделя, че новите дизайни са вдъхновени от семейството и именно затова е избрала точно такава сватбена тема. „Исках да събера моделите за една семейна снимка, като тези, които виждате в албумите у дома“, добавя творческият директор. Колекцията се придържа към всички традиции на Chanel – от туидови костюми и костюми с панталони до флорални акценти в предимно черно-бялата палитра.

Имаше и булчински стил, който отдавна приключва дефилетата на Chanel. Този път моделите бяха два – розова рокля с цветя и миниподгъв с минишлейф, както и дълга сатенена рокля с висока яка и копчета, минаващи по дължината на предната част.

Известният фотограф, режисьор и графичен дизайнер Антон Корбийн е заснел колекцията, както и портрети на всички модели, облечени в тоалети на Chanel от минали сезони. Снимките са направени в известните модни салони на улица „31 Cambon“, които са редекорирани в духа на Габриел Шанел.

По време на шоуто Пенелопе Круз си спомни за покойния Карл Лагерфелд и общата им вечеря в Кан преди няколко години. Тогава дизайнерът се обърнал към свой помощник и му казал на френски, че иска актрисата да участва в следващата им кампания. „Мечтата ми беше да работя с него, а сега и с Вирджиния. Тя запазва същността на Chanel и Карл, но същевременно вкарва свежест и оригиналност“.

Марион Котияр също си спомни за среща с Лагерфелд и заяви, че само с един поглед дизайнерът е успял да я изчерви. „Почувствах гордост, че е избрал точно мен да представям негови модели“, казва тя. Добавя, че Карл е успял да промени живота ѝ, благодарение на галантността си.

Вижте краткия клип от дефилето на Chanel в Париж

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари