IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tie-dye – сред принтовете в гардероба за пролетта

27 март 2021 13 30

Трябва ви поне една блуза с техниката от 60-те

IStockphoto

Пролетта носи повече цветове в гардероба ни. С нейното пристигане и затопляне на времето, всеки прибира дебелите пуловери и се захваща с по-пъстрите и комфортни дрехи за новия сезон. Е, този започва с поредния локдаун, което означава, че по-спортните модели, които носим предимно вкъщи, ще са за предпочитане. И тук идва мястото за една тенденция от 60-те, която все още е на мода – дрехите с така наречения tie-dye принт.

Tied-and-dyed, което в превод от английски означава „завързан и боядисан“, се заражда в Индия и Япония, като днес много фирми, произвеждащи текстил и шиещи дрехи, я използват.

tie-dye боядисване,

IStock

Като бяхме малки тениските с въпросната шарена окраска бяха доста яки, да не говорим, че не се намираха във всеки магазин. Затова мнозина купуваха бои за текстил и пробваха да си боядисат сами у дома, свивайки ги по определен начин с ластик. Днес марки като Prada, Paco Rabanne, The Elder Statesman, Stella McCartney и Collina Strada, повишават интереса към този вид дрехи и освен тениски, предлагат подобни рокли, поли, блузи и дори якета, пише Vogue.

tie-dye тениска,

IStock

Принтът tie-dye се завърна още през лятото на 2020-а, като есента достигна своя пик. Тогава Джей Ло, Кайли Дженър и други известни личности показаха, че го харесват за спортните си екипи, които заради социалната изолация започнаха да се носят не само у дома. Тази пролет, сваляйки пуловерите, е добре да имате поне една шарена блузка в този стил в гардероба си.

През изминалата една година суитшъртите и по-широките памучни блузи с принт бяха предпочитани от работещите вкъщи. Скоро ще ги виждаме и в офис облеклото, съчетани с някои спортно-елегантни дрехи.

Ако искате да научите повече за тенденциите за пролет-лято 2021, не пропускайте дигиталното събитие дигиталното събитие „Светът на Tialoto“. То ще бъде на 31 март от 14:15 часа, в страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

Стели ( преди 3 години )
Като малка много исках такава тениска, сега ми изглежда ужасна :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар