IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пролетна мода – с какво да съчетаете своята пола?

18 март 2021 16 30

Носете различни модели независимо от сезона

IStockphoto

Пролетта наближава и с нея всички ще се разхвърляме и ще започнем да носим по-тънки и удобни дрехи. Независимо дали следим модните тенденции или не, със сигурност имаме в гардероба си поне една-две поли, които са ни любими. Например някой дънков или изчистен модел, който сякаш не остарява. Но с какво може да го съчетаем?

Каквато и пола да имате – къса, дълга, с набори или пък кожена, има начин да изглеждате добре, стига да спазвате няколко правила. Според Vogue, плетените модели са били актуални докато си стояхме у дома, но вече идва ред на тези с флорални мотиви, в по-пъстри цветове, както и тези на райета. Сега и идеалното време да помислите за по-леки материи, дори за сатен или коприна.

За разлика от роклите, полите могат да се съчетаят с тениска, блузка с дълъг ръкав, риза, дори суитшърт. Според стилисти, онова, което трябва да ви води, докато подбирате дрехите за вашата визия, е балансът. Не бива да биете твърде много на око, нито да търсите най-семплите варианти. Така например една плисирана пола ще отива на изчистена тениска, но и на по-официална блузка с къс ръкав.

Предлагаме ви няколко комбинации с пола, които да изпробвате през пролет 2021:

1. Шарена пола с бяла блуза

пола с

IStock

Развихрете въображението си през пролетта. Все пак през този сезон има много красиви цветя. Купете си поли с тях – има разнообразие от принтове. Независимо дали права, разкроена или с набори, може да я комбинирате с тениска.

Тъй като полата ви е шарена, нека тениската бъде едноцветна, за предпочитане в бяло, с А-силует. Тя може да бъде прибрана вътре, ако моделът е с хубаво коланче или висока талия. Или пък по-къса – падаща свободно.

2. Пола с висока талия и топ

жена, пола

IStock

Късите топове са предпочитани от много тийнейджърки и жени с хубава фигура. Не е нужно да чакате лятото, за да ги носите. Комбинирайте ги с пола с висока талия. Така дори и да имате коремче, няма да ви стои зле.

Черна пола на точки с къс топ в същия цвят или пък разкроена с животински принт. Вие избирате. Може и да подберете някоя тънка жилетка във винтидж стил, която да е със сходен цвят.

3. Трикотаж в две части

пола, трикотаж,

IStock

Още от лятото на 2020-а трикотажните дрехи са истински хит. Всяка жена трябва да има една такава едноцветна блузка, която да носи с пола от същата материя.

Има стилни трикотажни поли, които прилепват плътно по тялото – с дължина до коляното или до земята. Те може да се носят с тънък плетен топ тип „прегърни ме“ или изчистен.

Въпросната комбинация отива повече на по-слаби фигури. Ако обичате да експериментирате, потърсете трикотаж с по-смели щампи и надписи.

4. Дънкова пола с раирана/изчистена блузка

деним, пола,

IStock

Правата дънкова пола с цип и едно копче си е класика. По-светла или по-тъмна, тя отива на раирана блузка. Например с цветовете бяло, червено и синьо.

Въобще, моделите в деним са най-удобни за носене. Тях може да съчетаете с бели маратонки, с кецове или кожени половинки.

Ако нямате подходяща раирана блуза, изберете някоя изчистена риза в бяло, розово или по-тъмен цвят. Или пък сложете любимата тениска с цвета или тънка памучна блузка с дълъг ръкав.

5. Копринена пола с бокси риза или тънка блузка

плисирана пола,

IStock

Има жени, които обожават да носят по-дълги копринени поли или такива от сходни материи. Те не описват талията и могат да се съчетаят както с тънка плетена блузка, така и с някоя по-широка тениска или риза тип „бокси“.

Онова, което трябва да знаете за това съчетание, е че горната дреха не бива да е твърде дълга, щом полата е такава. Акцентът е в по-широките ръкави на тениската или ризата.

Още тенденции за пролет-лято 2021 ще научите от дигиталното събитие "Светът на Tialoto". Не го пропускайте на 31 март от 14:15 часа. 

жена, риза,

IStock

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари