IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пролетно яке: Най-добрите модели за сезона

22 март 2021 12 30

Променливото време ни създава големи неприятности

Снимка: iStock

След като вържем мартеници на ръцете, започваме да мислим за пролетта. Изваждаме по-тънките дрехи, оглеждаме се за нови тоалети за сезона и смятаме, че щом слънцето се покаже температурите ще бъдат изключително високи. Да, ама не. Пролетта е един от сезоните, в които времето се променя за часове и дори сутринта да излезете с нещо тънко, това не означава, че вечерта няма да ви е студено с него. Един ден се нуждаем от любимите си тениски, докато на другия трябва отново да вадим пуловерите, които сме сложили назад в гардероба.

Именно затова търсим най-добрия начин, по който да се справим с непредсказуемите настроения на пролетта. Едно от популярните решения за тази година е да се фокусираме върху правилното пролетно яке, което може да ни защити от студа, но в същото време и да е подходящо за по-високите температури.

Вместо да залагаме на тежки модели, сега е моментът да обърнем внимание на по-леките материи като дънковите или кожата и да опитаме да включим блейзърите в гардероба си. Всички те ще бъдат подходящи за дните с над 20-градусови температури, които обаче ни изненадват с ветровити вечери.

Ако все още не сте сигурни какво пролетно яке ще отговаря най-добре на вашия стил, ви предлагаме няколко интересни вдъхновения и съвети как да ги съчетаете с останалите си дрехи.

Кожено яке

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sabrina (@brinney_)

Коженото яке е задължително за пролетния и есенния сезон. То е класиката, която никога не излиза от мода и винаги има с какво да я съчетаете. Може да го комбинирате с любимите си дънки или пък да го облечете върху стилна рокля. Завършете стила си с обувки или ботуши на ниска платформа.

Пухено яке

Яке ли, или пуловер? Не сме съвсем сигурни, но това е и идеята на този модел, който удобно попада и в двете категории. Можете да го носите, когато излизате с приятели, но е подходящо облекло и за вкъщи, ако чувствате силен студ и няма какво друго да сложите.

Тренч

За пролетните дни, в които се нуждаете от малко повече покрития и нещо, което може да издържи на дъжд и вятър. Тук идва времето на лекият тренчкот, който е стилен и удобен за променливото време. Един модел в светлокафяв цвят не само е върховен от гледна точка на модата, но е и перфектната палитра за по-топлото време, балансирайки всички нюанси, с които е известен пролетният сезон.

Дълъг блейзър

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CATHERINE LI (@catieli)

Блейзърът е от съществено значение за преходните сезони. Моделите с голяма дължина ви карат да изглеждате стилни, като в същото време ви правят и по-високи. Хубавото на блейзъра е че може да се съчетава с почти всичко, като под него може да носите както официална риза, така и спортен панталон. Важното е да изберете модел, който подхожда на визията и настроението ви.

Дънково яке

Има ли сезон, в който да не присъстват дънковите материи? Едва ли. Те са класиката, която е любима на всички и ще остане в ежедневието ни завинаги. Независимо дали разчитате на класическия син цвят или пък сте любители на нещо по-различно, дънките със сигурност присъстват повече от веднъж в гардероба ви.

За пролетта и променливото ѝ време дънковото яке е едно от най-добрите решения. Този сезон обаче може да промените правилата на играта и да се откажете от традиционните модели, като вместо това заложите на нещо по-дълго. Макар да е също толкова непринудено, това дънково яке ще ви придаде повече стил и ще се комбинира перфектно с отпуснати и свободни тоалети.

Професионални съвети за модните тенденции за пролет-лято 2021 година очаквайте от дигиталното събитие "Светът на Tialoto", което ще се излъчи на живо на 31 март от 14:15. 

Ето и още няколко предложения за пролетна мода:

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари