IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 тенденции в бижутата за пролет 2021

17 март 2021 10 30

Златните верижки от 90-те се завръщат

IStockphoto

Спомняте ли си златните ланци, които мутрите носеха преди години? А верижките със зодии или други по-обемни висулки? Ако сте сред любителите на златото и синджирите, с радост ще ви разкрием, че тези аксесоари отново са модерни. Независимо дали са истински или под формата на имитационна бижутерия, ще ги виждаме все по-често през пролетта.

Много модели се появиха на ревютата за пролет/лято 2021 със стилни ланци, обеци и гривни в златисто. Имаше и такива в сребристо, пише TZR и уточнява, че винтидж моделите, носени от нашите майки или баби през 70-те и 90-те, отново ще се търсят, с което преспокойно може да ги изровим от някоя забравена в килера кутия.

4 тенденции в бижутата за пролет 2021

1. Бижута на 2 и 3 реда

верижки, златни

Докато преди близо 10 години си слагахме по един ланец на врата, сега се забелязва така наречената тенденция на „наслояване“ на няколко различни парчета. Така например подобно на Мадона, може да си купите позлатено колие, което се състои от три реда. Най-големият представлява дебели халки, образуващи верига, средният е тънка верижка, а последният е съставен от малки перлички, свързани от нежен златен синджир. Разбира се, ако обичате по-натруфените бижута, по тях може да има разнообразни висулки.

Междувременно, като продължение на тенденциите от миналата година, златните колиета с дребен акцент – малка перличка или симпатична висулка по средата, с два или три реда, ще продължат да се използват. Те отиват както на по-официални дрехи, така и на по-изискан костюм или вечерна рокля.

2. Висулки талисмани

колие с

Преди години да носиш буквата или своята зодия на синджира, бе доста модерно. Ето че тази тенденция се завръща, като ще я открием под формата на талисмани. Освен зодии, те могат да съдържат някои символи или магически думи.

Носейки бижута за късмет, любов, защита от зли очи или пък с назар бонджук (наричан и окото на Назар, синьото око), хората се чувстват по-защитени и спокойни. Зодиакалните знаци също са доста търсени, обяснява TZR Джил Хилър, която е дизайнер и експерт по винтидж бижута. По думите ѝ, тя получава заявки за подобни аксесоари почти всеки ден. Освен това, ако разгледате бижутата на много звезди от тв екрана и музикалната сцена, ще откриете, че старите позлатени медальони и верижки от 70-те и 90-те, отново са обект на засилен интерес от тяхна страна.

3. Обеци тип „обръч“

златни халки,

Освен така наречените кошнички от чисто злато, които има в почти всяка къща, други подобни обеци, приличащи на обръчи или плетката на любимия синджир, също се завръщат през пролет 2021. Те могат да бъдат както с по-стабилна закопчалка, така и с винтче.

Хейли Бийбър, Селена Гомес, Кайли Дженър, Меган Маркъл и Кейт Мидълтън, са сред привържениците на тези по-обемни обеци. Някои вървят в комплект със симпатични масивни пръстени, украсени с дребни камъчета.

4. Масивни „мъжки пръстени“

златен пръстен,

Снимки: IStock

Няма как да не помните златния пръстен с камък на дядо си или някой чичо, който ви носи подаръци за всеки рожден ден. Преди години много мъже носеха такива масивни аксесоари на ръцете си. Някои дори са изработени по поръчка, със специален герб, носещ определена символика. Днес тези истински винтидж находки, а за някои и антики с голяма стойност, ще се носят както от мъже, така и от жени.

След като забелязахме тази мода при дрехите, някои типично мъжки аксесоари започват да се търсят и от представителите на нежния пол, с което се измества границата на женствеността и навлизат все повече унисекс бижута подобно на големите златни пръстени.

Още тенденции за пролет-лято 2021 може да научите от дигиталното събитие "Светът на Tialoto" на 31 март от 14:15 часа. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари