IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изкуствени нокти с готов дизайн – нова тенденция в маникюра

24 януари 2021 15 00

Те се поставят лесно и не се чупят

IStockphoto

Много жени се справят успешно с направата на маникюра си в домашни условия. Едни са толкова сръчни, че сменят лаковете и декорациите всяка седмица, като разполагат с най-различни инструменти. Други дори си поставят гел лак и имат специална „печка“, като свалянето му след това не им е никакъв проблем. Е, ако вие не сте от тях, сигурно прибягвате до услугите на салон за красота.

Всяка една от нас трябва да се поглези поне веднъж месечно, ходейки на спа, маникюр или педикюр. Но ако в момента нямате пари или имате спешна ситуация, може да си купите изкуствени нокти. Предлагани в различни форми, с готови дизайни, те са най-новата тенденция, която да опитате през 2021 г.!

Какво представляват изкуствените нокти?

Може би си спомняте онези от вашето детство, които се залепяха с ужасно лепило, а след премахването им ноктите бяха тотално разрушени. Е, днес технологиите се развиват с бързи темпове и въпросният продукт се поставя много по-лесно и не нарушава целостта на плочката.

Наричат тези нокти „Press-On“, защото се закрепват чрез натискане с пръст, като от вътрешната им страна има специални лепила. Има най-различни марки, които се предлагат, но едни от най-добрите са изработени не от пластмаса (като от едно време), а от акрилна смола, обяснява маникюристът Браелин Франк. За разлика от старите преди години, те са по-здрави, гъвкави и не могат да се счупят лесно. От друга страна прилепват плътно към пръстите и изглеждат като истински нокти.

изкуствени нокти

IStock

Изкуствените нокти в различни форми, цветове и дизайни, се предлагат в комплект с лепило, пила и инструмент за избутване на кутикулите. Някои съдържат по 5 размера за всеки нокът, така че да изберете най-подходящия. Други просто можете да наложите до ноктите си и да прецените на място, кои ще стоят най-добре върху естествените ви плочки.

Колко издържат изкуствените нокти след залепване?

Всичко зависи от качеството на продукта, но според Франк, с подходящите грижи, някои издържат до две седмици след поставянето им.

„Ако самите нокти са издръжливи, можете да ги използвате отново“, казва тя пред Byrdie. По думите ѝ, тя слага повече лепило, за да не се разлепват лесно и да издържат повече.

„Готината им страна е, че всъщност можете да ги носите и за много кратки периоди от време!“, казва още маникюристът.

Крие ли риск залепването за естествените ви нокти?

„В сравнение с алтернативните акрилни удължители, изкуствените нокти за залепване са много по-безопасни“, подчертава Франк.

По-скоро увреждането идва при премахване на изкуствените нокти – заради некачествен ацетон и други агресивни съставки, с които да стоите известно време.

Въпросните изкуствени плочки не изискват прекомерно пилене и полиране преди и след залепване, което е доста по-щадящо. Единствено естествените нокти трябва да са по-къси от тях и почистени от замърсявания или неравности.

„Всичко, което трябва да направите, за да ги премахнете, е да накиснете пръстите в топла сапунена вода за 15 минути, докато се отпуснат“, пояснява Браелин Франк.

В следващия материал ще ви покажем как да поставите правилно изкуствените нокти, за да имате перфектния маникюр – за специален повод или ежедневно носене.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари