IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маникюр 2021: Изненадващи тенденции за тази година

11 януари 2021 12 30

От матово неоново до мексикански вълни

Снимка: Pexels

Благодарение на пандемията, трябваше да поставим ограничения върху много от нашите месечни процедури за красота. Сега, след като козметичните салони работят на пълни обороти, търсенето на нови тенденции в маникюра се възроди и мисълта да изпробваме нещо различно отново ни накара да се усмихнем.

Но ако сте станали професионалисти по време на карантината, тенденциите за нокти „направи си сам“ ще останат популярни точно толкова, колкото и професионалните маникюри. Както всяка година, и 2021-а няма да бъде подмината от появата на нови трендове при лакирането. Хубавото е, че те могат да бъдат постигнати както с помощта на професионалист, така и докато сте се настанили удобно пред телевизора.

Ето какво да очаквате в маникюра през тази година

1. Неонов мат

Неоново матовите лакове за нокти ни осигуряват ретро завръщане към 80-те години. Ярките нюанси ще бъдат на мода през тази година, като матовото покритие дава лъскава алтернатива на ноктите от миналото. Ако искате да бъдете забелязани, когато се върнете в офиса, това е вашият вариант. Освен това, смелите цветове добавят разнообразие към всеки вид маникюр.

Маникюристката Джули Кандалец казва пред InStyle, че обича да комбинира неонов лак с по-тъмен нюанс, за да създаде перфектната визия. Тя започва като чертае тънка линия по средата на нокътя. След това лакира върха на нокътя с неонов лак. „Винаги работете по дължина, а не от ляво надясно, тъй като това помага да поддържате кожичките си чисти“, казва тя. След това е време за ъглова четка за очна линия, която потопява в ацетон, за да усъвършенства линиите. Накрая нанася бързосъхнещо покритие, за да запечата първия слой лак.

За да постигне точките, тя изсипва количество лак с размер на грахово зърно върху алуминиево фолио и потапя задната част на четката си перпендикулярно. След това внимателно поставя точката върху нокътя си отново под ъгъл от 90 градуса, за да създаде идеалната форма. За финал оставя лака да изсъхне и нанася матово покритие.

2. Флорални мотиви

Флоралните мотиви добавят женственост към всеки маникюр и допълват редица визии.

За този дизайн Кандалец започва с рисуване на розов нюанс върху нокътя. За да създаде венчелистчетата на основата на руж, потапя малка кръгла четка в ацетон и взима малко пурпурен лак. Веднага го нанася върху нокътя с отсечени движения, правейки едно цветно венчелистче. Повторете този процес на всичките пръсти.

За да създаде центъра на цветето, маникюристката използва клечка за зъби, за да оцвети с по-светъл лак по средата и да завърши, нанасяйки цветен топ лак.

3. Мексиканска вълна

Интересният космически лунен маникюр винаги ще има място в сърцата ни, не само защото е чудесен начин да замаскирате израстването на ноктите, но и защото осигурява футуристичен външен вид.

Започнете този маникюр като използвате четка за рисуване, за да нарисувате полукръг в основата на ноктите ви, там където има бяло пространство във формата на луна. След това нарисувайте още един полукръг в контрастен цвят и го попълнете с лака до върха на нокътя. Оставете да изсъхне и завършете с топ лак.

4. Нокти с верижка

Тъй като повечето от нас работят от вкъщи, сега е идеалният момент да изпробвате авантюристични дизайни, които може да не са подходящи за офиса.

За този външен вид започнете с плътна неутрална основа и нанесете бързосъхнещо покритие, след което изрежете верижките за ноктопластика на дължина 2 см. С помощта на малко акрил прикрепете верижките към края на всеки нокът и му дайте около три минути, за да се втвърди. Завършете външния си вид, използвайки малко количество акрил, за да нанесете кристали.

5. Течен термохромен ефект

Термохромната течност е чудесно средство да подчертаете всеки дизайн на ноктите. Тя променя цвета си в зависимост от температурата, създавайки красив ефект.

Започнете лакирането с ярък основен цвят. След това потопете малка четка в термична боя за нокти и нарисувайте дизайн по избор. След като приключите, изчакайте около пет до десет минути, след което завършете с двоен слой покритие, което ще запечата и ще защити маникюра.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари