IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зимен маникюр за къси нокти – 5 лесни и семпли идеи

23 декември 2020 10 30

Вдъхновете се от заскрежената планина или плетените пуловери

IStockphoto

Новите мерки срещу коронавируса и ниските температури навън ни накараха да си останем у дома. Освен че работим, ние имаме достатъчно време, в което да опитаме някоя нова рецепта, да почетем от купа с нови книги, да слушаме музика или разгледаме различни идеи за прически и маникюри. И като става дума за последното, по време на пандемията, лакирането и декорирането на ноктите вкъщи стана все по-предпочитано.

Ако ви е рано за коледен маникюр, а и имате по-къси нокти, може да изпробвате няколко идеи за свеж зимен маникюр. Предлагаме ви 5 лесни идеи, които да ви вдъхновят:

1. Зима в планината

В началото на декември може да експериментирате, като претворите няколко природни картини върху ноктите си. Дори и да са къси, върху тях спокойно може да нарисувате иглолистна гора на фона на белия сняг.

С помощта на черно, по-светло и тъмносиньо нарисувайте елхички с различна големина, като надграждате цветовете – от по-тъмно на върха към по-светло към корена. Основата трябва да е бяла.

Една част от плочките може да лакирате просто в по-тъмен цвят по избор. Получава се страхотен маникюр, изобразяващ красотата на зимата в планината.

2. Тя и Той

Тази идея е толкова семпла и същевременно доста по-артистична за зимен маникюр. Вместо да слагате снежинки по ноктите, просто ги лакирайте с бежово или някакъв друг нюд цвят.

С черен лак с тънка четка направете лицата на него и нея. Не се притеснявайте, ако не са перфектни. Рисувайки сякаш с четка върху платно, просто направете една непрекъсната линия, като отделно оформите очите.

Ако желаете, може да поставите акцент в лицата на „Тя и Той“ – червено по устните или бяло в очите, но и без тях ще имате нежен зимен маникюр, който отива на всичко.

3. Шарка от плетен пуловер

През тази зима едноцветните плетени пуловери с бели или черни шарки по тях са доста актуални. Може да ги ползвате за украса на вашите нокти.

Лакирайте всички плочки с тъмночервено, зелено, бяло или тъмносиньо. После на един от ноктите на всяка ръка се опитайте да копирате шарките на пуловера. В случая (на снимката), са използвани прекъснати линии, точки, чертички и хиксове в бяло.

4. Холограма

Пак казваме, не е задължително да имате зимен маникюр, който да е единствено в комбинациите синьо-бяло или червено-зелено-бяло. Вие може да ползвате друг цвят, например пепел от рози или светлорозово.

За да бъдат ноктите ви тематични, на една от плочките нарисувайте тънка снежинка с бяло, в средата на която може да залепите дребни камъчета. На други два нокътя пък може да добавите малко холограмен прах, с който те ще променят цвета си на светлината.

Тази идея е лесна и подходяща за дами с къси нокти.

5. Ледено вълшебство

Понякога стъклото на колата или прозорецът в хола така се заскрежават рано сутрин, че се получават красиви картини по тях. Ако за вас това не означава, че навън е адски студено, а е истинско ледено вълшебство, използвайте го за новия си маникюр.

Може да лакирате ноктите си в светлосиньо за основа, като акцентирате на един от тях със залепваща се „ледена“ декорация.

Капки, симпатични снежинки или ситни скъпоценни камъчета ще допринесат за вашето зимно настроение, красейки ноктите ви.

Тази идея не изисква кой знае какви умения и същевременно става за жени с къси нокти, които не обичат да си слагат гел лак или акрил.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари