IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Празничен маникюр: 6 идеи, които да пробвате у дома

26 декември 2020 12 00

Няма нужда да ходите до салона

Снимка: iStock

Е, дами, официално наближаваме финалната отсечка на 2020 година: празничният сезон. И без значение дали чакате с нетърпение Коледа, или пък сте от онези, които вече са тотално изморени от последните месеци, настроението ви винаги може да се вдигне от един добър маникюр.

Възможно е от март месец да работите от вкъщи и това да ви заблуждава, че няма нужда да се грижите за ноктите. Всъщност, дори една обикновена среща в Zoom може да се окаже важна за маникюра ви. И тъй като случаите на COVID-19 се покачват, е доста вероятно да посрещнем декември със затворени козметични салони. Затова е важно да се научите да се грижите сами както за кожата си, така и за ноктите си.

Хубавото на домашния офис е, че може да експериментирате с маникюра си. Просто ви трябва свободно пространство, време и търпение. На следващия ден може да премахнете това, което сте направили и никой дори няма да ви съди, че сменяте толкова бързо мнението си. Празниците чукат на вратата и затова ви представяме няколко лесни идеи за красив маникюр, които да пробвате у дома.

6 идеи за празничен маникюр

1. Обикновено, но стилно

От само себе си се разбира, че това е хаотична година. Така че, ако предпочитате да не пренасяте напрежението и върху ноктите си, това е напълно разбираемо. За да създадете нещо обикновено, но пък стилно, просто вземете едни цветни ленти и нанесете по една върху всеки нокът. Готови сте. Да, наистина е толкова лесно.

2. Празнични цветове

Ако нямате стабилна ръка, не се притеснявайте, защото този стил не изисква такава. Просто изберете основния си цвят, след което изберете три други, за да ги нанесете върху самозалепваща се лента за нокти. Когато лакът изсъхне, изрежете триъгълни форми (не е нужно да са идеални), залепете ги върху ноктите си, след което завършете с топ лак.

Влогърът Кели Мариса използва бяло, зелено, златно и червено, но вие може да изберете каквато и да е цветова схема, която да отговаря на това, което празнувате по време на празничния сезон.

3. Стикери

Ако вече имате предвиден празничен основен цвят и искате да добавите нещо малко към ноктите си, не се колебайте и заложете на стикерите. На пазара може да намерите разнообразие от миниатюрни украшения, които да използвате, за да създадете свой собствен стил маникюр. Когато залепите желаните стикери, просто нанесете слой заздравител, за да ги запечатате.

4. Бляскава Коледа

Когато чуете блясък, най-вероятно си мислите, че е нещо изтъркано, но днес ви представяме една по-модернизирана версия. Започнете лакирането на ноктите с ваш любим основен цвят. Оставете да изсъхне, след което добавете блестящ лак отгоре. Продължавате да нанасяте от блясъка, като се движите леко нагоре и постигнете омбре ефект.

5. Разнообразие

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nails for Christmas (@nails.christmas) on

Създаването на различен вид за всеки нокът може да отнеме много време, но винаги си заслужава. Все пак, ако нямате необходимото свободно време, може да се насочите към лепенки за нокти, които се предлагат в различни дизайни. Така ще превърнете маникюра си в празничен и ще имате време да приготвите вкусна вечеря за семейството.

6. Златни и снежни празници

Френският маникюр е популярен и тази година, така че може да заложите на него за празниците. Можете да изберете любимия си бял лак, който да комбинирате с плътни и блестящи златни нюанси. По този начин ще бъдете различни и ще сте в тон с празниците.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари