IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маникюр в зелено: 5 идеи, от които да се вдъхновите

12 декември 2020 15 00

Каки, опалово и мъхестозелено са най-актуални

IStockphoto

Зима е, но това не означава, че нашите маникюри през сезона трябва да са само в типичните цветове като бяло, синьо и червено. Има още много други тонове, които да използваме, при това не е задължително ноктите ни да са само с коледни мотиви.

Освен тъмнокафявото и бургундскочервеното, които бяха доста актуални през последните няколко месеца, различните вариации на зеленото също са модерни. След цвета каки, който срещахме по-често в есенния ни гардероб, все повече маникюристи използват нюансите платинено и тюркоазенозелено в своята работа. Тръстиковото и маслиненозелено също са за предпочитане, за да паснат на вашия делови стил.

За почитателите на по-тъмните маникюри, някои използват много тъмнозелено, почти черно, опаловозелено, мъхестозелено и други.

Предимството на повечето зелени нюанси е, че отиват както на златисти, така и на сребристи декорации и лентички. Те могат да се използват за основа, френски маникюр или просто по-свеж акцент върху нокътя при дамите, които не желаят типичен зимен маникюр.

Предлагаме ви 5 идеи за маникюр в зелен цвят, които да пробвате сами у дома или да си поръчате при следващото посещение на вашия любим салон:

1. Със златно фолио

Тази идея с резедавозелено, върху която има ситни парченца златно фолио, е лесно изпълнима в домашни условия.

Когато основата е с по-светъл зелен цвят, златото се откроява много по-добре.

Друг вариант, който може да пробвате, е върху резедавозеленото да поставите печат със златен брокат, след което топ лак.

2. Естествени камъни и плетки

Тук умело се съчетават няколко стила. На една част от ноктите има плетка, изградена чрез специален лак, другите привличат вниманието с шарките на естествените камъни. Ако желаете, може да лакирате и една плочка със ситен златист брокат.

Зеленото е доста тъмно и наситено, клонящо към черно. На ноктите с плетка е използван матов лак.

3. Каре

Може да използвате тръстиково или папратовозелено, за да си направите маникюр на карета. Разбира се, за него ще ви трябват още бежово, черно и сребрист брокат.

Тук част от ноктите са в зелена основа, а един от ноктите на всяка ръка е лакиран в сребърно. На пръста до него се прави карето, което става най-лесно с готов печат.

4. Френски маникюр

Може да използвате нюанси като синьо-зелено или платиненозелено, за да си направите френски маникюр. Той може да бъде върху прозрачна или бежова основа, на всички или на част от ноктите.

Може да ползвате матов зелен лак, като половината нокти са с френски маникюр и златни ленти, залепени отгоре. Ако не ги харесвате, може да поискате да ви сложат панделки, камъчета или други дребни бижута, които да красят вашия маникюр.

5. Рисуване с гел

Неведнъж сме казвали, че така наречените „артщрихи“ по ноктите са доста актуални тази година.

Съчетайте цвета каки с други като златисто, черно и бежово.

Може да лакирате всички със зелена основа, като отгоре сложите пласт до пласт от другите лакове (както е на снимката). Или просто върху бежова/прозрачна основа, нанесете по няколко щрихи с четките от различните цветове.

Ето и още идеи, от които да почерпите вдъхновение за вашия нов маникюр:

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари