IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маникюр в червено: 5 лесни идеи

26 ноември 2020 10 30

Комбинирайте цвета с бяло, брокат и дребни декорации

IStockphoto

Червеното е универсален цвят, който много от нас предпочитат за своя собствен стил. А с наближаването на Коледа, е сред най-използваните в маникюра. Причината е, че с него могат да се изобразят най-различни картинки, освен това се съчетава с доста други нюанси.

Какво е значението на цвета? 

Червеното е нюансът на кръвта. То се свърза с любовта, страстта, както и с емоции като радост, гняв, злоба. Смята се, че символизира енергичност, лидерство, смелост и увереност.

Като топъл цвят, червеното стимулира въображението, подобрява дишането и може да покачи либидото. В Китай се използва за късмет и просперитет.

И тъй като червеното се забелязва от километри, може да привлечете вниманието с него, като поискате то да украси ноктите ви за вашия следващ маникюр. Предлагаме ви няколко идеи, които са подходящи както за средни, така и за по-дълги плочки: 

1. Матовочервено

Тук ноктите са по-заострени от двете страни. Използва се по-тъмен матов лак за нокти, като акцент в маникюра са безцветните линии, които се получават чрез самозалепващи се ленти.

На един или повече нокти върху самата лента може да разположите дребни бижута за нокти, например имитация на скъпоценни камъчета.

2. Червено, бежово и златно

Чудесна комбинация за по-романтичните натури от вас. По-голяма част от ноктите са лакирани в първия цвят, като два са в бежово и златисто.

Ако желаете, може да ви нарисуват по едно нежно сърце на по-светлия фон.

3. Червено като вино

Кой не обича да се прибере след работа и да седне пред телевизора, пийвайки си чаша от любимото червено вино. Ако сте от тези, които обожават напитката по това време на годината, то може да го покажете чрез вашия нов маникюр.

Може да изберете червен нюанс по избор, като само един от ноктите е с прозрачна или нюд основа. Там е мястото за чашата вино – с черен цвят.

Ако вече сте в коледно настроение, поставянето на една сладка шапчица с бяло или сив брокат, ще освежи рисунката на виното в чаша. Остава да ви пожелаем: „Наздраве!“.

4. Кокетно червено с бяло

Една от най-честите комбинации е червено с бяло и черно. Нея ще използваме за тази идея, при която два нокътя на едната ръка са с рисунки.

Върху бяла основа може да направите кокетна дама с вързана коса и черно-бяла блузка. На друго място пък сложете сърце или пък цвете, например роза, която също е символ на червеното.

5. Червено с шарени печати

Тази есен клонките с листенца по ноктите са доста актуални. Но за да избягате от златния цвят, може да ги направите по-шарени. Тук например са използвани бяло, черно, червено и синьо върху млечна основа.

При този маникюр основният цвят на ноктите е яркочервен, докато останалите са с флорален принт, който може да бъде получен чрез рисуване с тънък апликатор или специален печат.

Ето и още идеи за маникюр, които да разгледате:

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари