IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Френски маникюр есен 2020: 4 идеи, които да опитате

14 ноември 2020 16 30

Включете геометрични фигури

IStockphoto

Дойде ли есента, повечето от нас се втурват да лакират ноктите си в актуалните за сезона цветове. Най-често използваните са оранжево, жълто, кафяво, бежово, златисто... Но вместо да ги слагаме на цялата плочка, можем да си направим френски маникюр, при това по най-актуалните тенденции.

Белите ленти по ноктите – независимо дали са по-тъпи или заострени, отдавна не са чак толкова модерни. Те могат да бъдат заменени с различните нюанси на листата, променящи се по короните на дърветата и падащи на земята. С тяхната форма също може да се експериментира.

Много маникюристи показват в Instagram как различни геометрични фигури могат да се използват за най-новия вид френски маникюр. При него самите ленти изглеждат доста по-безформено и нестандартно.

Ето 4 идеи за френски маникюр за есен 2020, които да опитате у дома: 

1. Бежово-кафяви вълни 

Този маникюр е съставен от вълни, които са разположени така по нокътя, че са нова версия на обърнатия френски маникюр в бяло, който излезе миналата година.

За да постигнете по-добър ефект, трябва първо да оформите плочките така, че те да са леко заоблени, но не много остри.

С помощта на две разновидности на бежовото и още толкова на кафявото, създайте различни по форма и големина вълни. Част от тях могат да покриват върха на ноктите.

Поставяйки различни вълни и луни по ноктите в четирите цвята, вие ще получите актуален есенен маникюр, на който всеки ще завиди.

2. Половин френски маникюр с решетка

Още един нов вариант на обикновения френски маникюр. Тук с лента в друг цвят – черна или оранжева, е боядисана само половината от върха на нокътя.

След поставянето на прозрачен лак за основа, плочката се разделя от така наречената решетка – тоест на четири равни части чрез един кръст.

За да получите желания ефект, трябва да лакирате две противоположни страни в двата цвята, като следвате подредбата на снимката.

Накрая половината нокът остава празен, което също е актуална тенденция, наречена „негативно пространство“.

3. Обърнат френски маникюр – наляво или надясно

Както може би си спомняте, миналата година типичната френска лента бе обърната на дясно от страните на нокътя, като можеше да бъде в най-различни цветове. Сега тази тенденция се възражда, но с цветовете на есента.

Може да ползвате бяло, бежово, оранжево и шоколадовокафяво, за да си лакирате ноктите по този начин. Просто първо трябва да изберете дали да разположите лентата от лявата или дясната страна.

Може да направите обърнат френски маникюр от два или три нюанса, зависи колко дълги и широки са вашите нокти. Накрая „запечатвате“ с топ лак за по-голяма издръжливост.

4. Френски артманикюр

Така наречените „мацаници“ с отделни цветове, които приличат на рисувани с четка, ще бъдат актуални и при маникюр есен 2020.

Ако имате желание да се лакирате по-цветно, с нюансите на сезона, но не ви бива във френския маникюр, защото лентата винаги ви е крива, не се притеснявайте. Просто пробвайте тази идея.

Поставете безцветна или нюд основа на ноктите. След като изсъхне, започнете да слагате по една тънка лента от всеки лак, с който разполагате – вертикално на плочката. Може и да включите животински принтове сред тях, като с помощта на апликатор добавите малко черно или кафяво.

Получава се артистичен френски маникюр, който е хубаво да заема поне половината от нокътя, за да стои добре.

Ето и още идеи, които ще ви вдъхновят за вашия есенен маникюр: 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари