IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маникюр вкъщи – 4 идеи в стил „негативно пространство“

30 април 2020 10 30

Нестандартните форми се рисуват по-лесно

Pexels

Стилът „негативно пространство“ е една от актуалните тенденции в ноктите през 2020 г. Много маникюристи рисуват най-различни геометрични фигури и „разделят“ ноктите с тях, за да се получи така нареченото свободно пространство в една част от плочката. То може да остане в безцветен или нюд лак, дори неоцветено.

По време на изолация много жени търсят идеи за маникюр, който да направят вкъщи. И тъй самото съчетание „свободни форми“ предполага, че те не трябва да са перфектни, всяка може да опита да преобрази ноктите си с тях.

Линии в различни цветове, кръгчета, геометрични фигури, точки. Всичко това може да присъства в маникюра ви, стига да имате нужното търпение, за да го направите стъпка по стъпка.

Ето четири предложения, които подбрахме за вас:

1. Обърнат френски маникюр

Хубавото на ноктите в стил „негативно пространство“ е, че съчетават няколко тенденции в едно. Така например може да си направите хем модерен френски маникюр, хем да използвате различни свободни форми. 

Първата идея е много лесна. За предпочитане е е да имате средни или по-дълги нокти, за да може фигурите да изглеждат по-добре. Поставяте безцветна основа, след което с избран от вас цвят правите обърнат френски маникюр (в случая със светлосиво) на част от ноктите. На останалите съчетавате сивите триъгълници с други две геометрични фигури (на снимката в бяло и черно). Именно нестандартните форми правят ноктите още по-интересни. 

2. Свободни форми като модерно изкуство

Тук може да използвате въображението си. Може да съчетаете квадрати, триъгълници, вълнички, пръски от лак или нестандартни линии с четката така, че все едно сте рисували на платно. 

Комбинацията на цветовете също е много важна за ефекта, който искате да постигнете. В случая сивото, черното, бялото и металикът, поставени върху безцветна основа, наслагани един върху друг на места, приличат на картина на някой съвременен художник. 

3. Решетка и точки

Много семпла и лесна за изпълнение идея. Част от ноктите може да лакирате изцяло в тъмна основа – в случая класическо червено. Останалите да са с нюд нюанс. На една от плочките може да направите „решетка“ – с помощта на черно и тънка четка да разделите плочката на четири части. В една от тях поставяте точка или залепващ се камък. 

Точки, подредени под формата на кубче, са друг акцент в този маникюр. Ще го постигнете чрез специални залепващи се елементи или рисуване със специален инструмент и два цвята лак(черно и червено). 

4. Негативно пространство с точки 

За разлика от по-горния вариант, тук точките са по цялата плочка, разположени асиметрично. Преди поставянето им обаче трябва да обърнете внимание на двете петна. 

Може да украсите ноктите си по този начин като използвате бежова или безцветна основа. След което с помощта на малко парче гъба, намазана с матов лак в два различни нюанса, да направите двете нестандартни фигури (в случая сива и яркорозова). Завършвате като отгоре поставяте дребни точки. 

Ако използвате матов лак, не бива да поставяте безцветен отгоре. 

Разгледайте и другите ни идеи за маникюр: 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари