IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да промените цвета на лака за нокти?

3 май 2020 12 30

Ето няколко съвета стъпка по стъпка

Pixabay

Изолацията у дома накара много жени да развият уменията си и да започнат да се грижат сами за своя маникюр. Но тъй като в момента обикалянето из магазините за намиране на перфектния лак за нокти не е най-подходящо, има начин да си направите желания от вас цвят вкъщи.

Без съмнение, всяка от нас има безцветен лак, който поставя за основа. Сега той може да се оцвети с подходящ пигмент, за да се превърне в цветен. Нюансите на останалите също могат да претърпят трансформация, за да може накрая да ги използвате за вашия маникюр.

Отворете несесера с гримовете и вижте с какво разполагате. Някои по-стари сенки могат да свършат отлична работа.

лак за

Pixabay

Какви материали са ви необходими:

– Сенки за очи или пигментна пудра;
– Безцветен лак за нокти;
– Клечка за зъби;
– Малка лъжичка.

Преди да започнете, подгответе пространството, на което ще смесвате съставките, за да ви е по-удобно. Ако безцветният ви лак е току-що започнат, може да оцветите само една част от него, но за целта ще ви трябва старо шишенце от лак, което сте почистили предварително с ацетон.

лакове за

Pixabay

Как да си направите собствен цвят?

  • Погледнете сенките, които сте подбрали. Като за начало, може да ползвате един цвят. А ако искате повече, първо ги смесете отделно на хартия, за да видите какво ще се получи.
  • С лъжичката остържете малко от сенките и внимателно изсипете прахта през отвора на шишенцето. Разклатете добре в продължение на няколко минути, за да може сенките да се смесят добре с лака. После, ако нюансът е прекалено тъмен, може да добавите лакочистител.
  • Важно е да сте намачкали добре сенките с лъжицата, за да няма буци, които ще се разтворят по-трудно попадайки в лака.
  • Ако сте прехвърлили малко от безцветния лак в старо шише с четка, може да добавите и брокат на прах, ако разполагате с такъв за украса. За да разбъркате добре всичко, може да ползвате и четката за зъби.
  • С помощта на сенките за очи ще придадете блясък на безцветния лак за нокти. Ако пък искате да промените някой друг цвят, по-добре ползвайте по-светлите, телесни нюанси, които ще се оцветят по-лесно.

маникюр, лакиране

Pixabay

Новите лакове използвайте в следващите 2 седмици, защото тяхната трайност не е като на оригиналните. В случай, че имате по-груби нокти или някакво възпаление на кожичките, не се лакирайте с тях, за да не ги инфектирате със сенките. Бъдете #ОтговорниВкъщи и се грижете за хигиената на вашите нокти.

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари