IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 начина за по-бързо съхнене на лака за нокти

28 септември 2019 13 00

Не напластявайте прекалено много

Pixabay

Всяка жена иска да има безупречен маникюр. Онова, което отказва повечето да се лакират в домашни условия, е по-бавното съхнене. Понякога стоенето с повишено внимание, за да не се „развалят“ ноктите, е доста изнервящо. Накрая винаги ще се намери някой недостатък.

Ако разполагате с търпение, има начин да изсушите лака за нокти по-бързо у дома. Ето 5 начина за това:

1. Внимавайте с напластяването

Много жени си мислят, че когато сложат повече от един пласт, маникюрът им ще бъде по-хубав и дълготраен. Наслагвайки прекалено много от продукта върху нокътя, той по-трудно съхне и може да се набръчка, с което да се наложи да го изтриете с памук и лакочистител.

Все пак, ако лакът е по-рядък и изисква поставяне на два пласта, изчакайте първият да изсъхне добре, след което нанесете втория.

лакове за нокти

Pixabay

2. Ваничка със студена вода

Стар трик от времето на нашите майки, които не са ходели на маникюрист. Някои жени слагат току-що лакираните нокти под струята студена вода на чешмата, но по-добрият вариант е да напълните един съд и да потопите вътре пръстите. Така лакът се втвърдява по-бързо и лесно и вие може да си вършите нормално работата, без да се притеснявате, че ще го прецакате.

Какво да ядем за по-здрави нокти?

3. Специален топ лак

Много марки предлагат специален топ лак, който съхне много бързо. С него ще запечатате и декорациите по ноктите, за да са по-издръжливи. След това ви трябват 4-5 минутки, за да се втвърди напълно лакът.

лак за нокти

Pixabay

4. Печка за сушене

Не е задължително да ходите на маникюрист, за да използвате печка за сушене на лак. В много магазини се предлагат такива устройства, които са на достъпни цени. Някои стават както за обикновен, така и за гел лак.

Ако нямате печка, може да ползвате вентилатора в стаята (важното е въздухът да е студен). Подръжте ноктите за няколко минути срещу струята въздух и те ще изсъхнат по-бързо.

Гел лак – как да се грижите за ноктите след него?

5. Продукти за изсушаване

В много магазини се предлагат спрейове или капки, които спомагат за по-лесното изсушаване на маникюра. Те се поставят непосредствено след лакиране. После трябва да изчакате няколко минути и може да миете ръцете.

 

 

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари