IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обърнат френски маникюр – 4 идеи, които да използвате

8 юни 2020 08 50

Брокатът ще бъде актуален това лято

IStockphoto

Класическият френски маникюр е един от най-желаните от жените. Той не остарява и се търси през всеки сезон. Тази година обаче дойде една тенденция, която преобърна представите ни за него. Обръщането на лентата, която обикновено стои на върха на ноктите, на най-различни страни, започна да се среща все по-често в салоните. И това определено ни хареса!

Докато през есента и зимата обърнатият френски маникюр – било то вляво или вдясно на нокътя, бе актуален, сега идва време за друга разновидност. При нея лентата е точно в основата, като за направата ѝ се използват все по-пъстри цветове. 

Камъчета, брокат, точки, са най-популярните средства, с които може да си направите този тип обърнат френски маникюр. Ако пък искате просто да сложите любимия си цвят, то той трябва да е с тънка четка, защото по-фините линии на маникюра ще са актуални това лято. Това е така, защото след изолацията небрежният стил набра голяма скорост. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от alice (@akangaru) на

Ето 4 идеи за обърнат френски маникюр в основата, които да използвате: 

1. 4 тънки ленти 

Този маникюр може да направите лесно у дома. За целта трябва да поставите безцветен или нюд лак за основа. След като изсъхне, редувате два вида лак. Добре е единият да е тъмен – в случая черно и златисто, които си пасват идеално. 

Ако желаете на един от ноктите може да поставите някакъв акцент – перличка, звездичка или някой дребен самозалепващ се стикер. 

Не запечатвайте отгоре с лак, за да не размажете обърнатия френски маникюр. 

2. Нежно бежово-бяло

Ако не обичате прекалено топли цветове, които винаги се носят през лятото, ви предлагаме да заложите на основа в бежово или нежно розово. 

За да получите обърнат френски маникюр с бял лак с тънка четка правите лента около основата на нокътя, а не по неговия връх. Трябва да се получи тънка „луничка“. 

Този тип маникюр отива както на спортни, така и на по-елегантни дрехи, като става за ежедневно носене. 

3. Пайети

Още една елегантна идея, която може да повторите вкъщи. Трябват ви дребни декорации – в случая черни и златни точици, които приличат на пайети. 

За този обърнат френски маникюр оформяте ноктите с пила, слагате безцветен лак и с помощта на пинсета редувате два цвята точки/пайети едно след друго. Те трябва да бъдат поставени в основата на нокътя, от всички страни, така че да се получи блестяща “луничка“. 

Отгоре може да сложите безцветен топлак за по-голяма издръжливост. 

4. Брокат

Както стана ясно, брокатът продължава да се използва при голяма част от маникюрите. Освен че може да лакирате върха на ноктите си с него, може да обърнете лентата и да я поставите в корена на нокътя. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Brit (@britnailsit) на

Дали ситен или по-едър брокат, вие избирате. 

Ето и още идеи за маникюр, които да пробвате през лятото: 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари