IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 идеи за маникюр с точки, които да направите у дома

30 април 2020 17 30

Разнообразете стила си

IStockphoto

Въпреки че сме изолирани или не излизаме навън както обикновено, всички се стремим да правим неща от нормалния начин на живот, с които да се чувстваме по-добре. Едни си посадиха цветя на балконите, за да внесат пролетта в дома си, други се подстригаха, а някои не спряха да се лакират и да поддържат външния си вид.

Ако и вие сте от онези жени, които могат да си правят маникюра сами и не се нуждаят от посещението в салона, то днес ви предлагаме няколко идеи за по-свежи и нежни нокти.

Много маникюристи в Instagram предлагат най-различни вариации на маникюри с точки – асиметрично разположени, по една на всеки нокът, по няколко само на две от плочките... ще срещнете какви ли не модели, които успешно може да копирате.

Как да си направите маникюр с точки?

Може да сложите за основа какъвто цвят ви харесва, а точките да поставите чрез специален инструмент. Ако не разполагате с такъв, върхът на стара химикалка, по-скоро на пълнителя, върши идеална работа. Капвате малко на един лист, топвате го и с внимателни движения правите точките върху нокътя.

Ето 4 идеи за маникюр с точки, които да използвате:

1. Семпло и цветно

Тук не ви трябват кой знае какви умения. Просто поставяте безцветен или нюд лак за основа. Докато още не е изсъхнала, капвате по една точка на всеки нокът. Хубаво е да използвате различни цветове (като на снимката), дори може да ги надградите, ако имате в колекцията си сходни нюанси. 

Накрая може да запечатате с безцветен лак за повече блясък. 

2. Ин и Ян

Знакът от китайската философия обединява две взаимнодопълващи се сили. Черният и белият цвят са символ на равновесието. 

Може да си направите Ин и Ян, като ползвате черен и бял лак за нокти. Основата може да е в нюанса, който пожелаете, като на един или два нокътя, да нарисувате символа, който се състои от две точки. Тук ще ви трябват лакове с по-тънки четки. 

3. Омбре + точки

Асиметрично разположените точки по ноктите все още са актуални. За да разнообразите малко, може да направите така наречената омбре основа. 

Вземете основния цвят, който искате да има маникюрът (на снимката е светлосиньо) и лакирайте ноктите с него. След това на парченце от чиста кухненска гъба нанесете – най-горе тъмния нюанс, после по-светлия и накрая най-светлия. „Отпечатайте“ с гъбата върху всяка плочка. 

Ще получите страхотни нокти с преливащи цветове, които ще украсите с черни точки. 


4. Точки и геометрични фигури 

Може да направите триъгълници на всички или на част от ноктите (по подобие на снимката). Под тях с помощта на инструмента за точки да поставите по 4 в черен цвят. 

Ако не ви харесва идеята с триъгълниците, може да поставите избрания от вас лак. След като изсъхне, в средата, от основата на нокътя към върха, да редувате точки. Първата може да бъде по-голяма като размер, като всяка следваща да е по-миниатюрна. 

Останете #ОтговорниВкъщи и разгледайте и другите ни идеи за маникюр:

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари