IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маникюр вкъщи: 4 идеи с конфети, които да пробвате

7 май 2020 14 30

Лесни и бързи за изпълнение

Снимка: Pexels

След близо 2 месеца, прекарани в изолация, всички ние се усъвършенствахме. Някои дами подобриха уменията си в кухнята, докато други се отдадоха на изпробване на техники за грим, прически и маникюр. Сега постепенно се връщаме към стария си начин на живот, но много салони за красота остават затворени.

Поредното ни предложение за „нокти под карантина“ е това с конфети. Дали вътре в лака или като декорация, която се слага допълнително, те ще разнообразят ноктите ви докато си стоите #ОтговорниВкъщи. При това поставянето им не изисква кой знае какви умения.

Преди да си направите маникюр с конфети, е добре внимателно да подберете какъв лак ще сложите за основа, ако въпросните декорации са отделно. Също така, размерът им трябва да отговаря на големината и формата на ноктите.

Може да направите всичките нокти с конфети или да украсите само част от тях, като използвате поне 2 нюанса лак.

Ето 4 идеи, които да пробвате вкъщи:

1. Парти конфети

Всички сме ставали свидетели на това как на някое парти изсипват конфети. Те са сякаш нарязани с ножичка и имат нестандартна форма. Обикновено са в най-различни цветове – жълто, розово, зелено, червено, лилаво и други. Именно с тях може да украсим ноктите си, стига да намерим подходящ лак или насипни декорации. 

Ако имате безцветен лак, пълен с конфети, може да поставите за основа много лек млечен нюанс или бежов цвят. Отгоре да нанесете от „парти лака“. 

В случай, че разполагате с насипни конфети, поставете безцветен лак за основа, наръсете цветните парченца и запечатайте с топ лак отгоре. 

2. Конфети с фолио 

Тук трябва да разполагате със специално цветно фолио. Освен златното и сребристото, които са най-търсени, има и такива в други цветове, от които може да избирате. 

За да си направите маникюра, трябва да поставите бежов цвят за основа и с помощта на апликатор или пинсета, да разположите ситните парченца от фолиото. Накрая нанесете безцветен лак за по-голяма издръжливост и блясък. 

3. Рисувани конфети 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Chloe (@nails.cnm) на

Ако нямате подръка лак с конфети или насипни декорации, може да си ги нарисувате. За целта ви трябват лакове от поне 4-5 различни цвята. 

Нанесете безцветен лак за основа и на върха на ноктите направете лента от разноцветни точки. С помощта на химикал или специален инструмент, нанасяйте точките, като ги застъпвате една за друга (подобно на снимката). След като хубаво изсъхнат, поставете топ лак. 

4. Кръгли конфети 

Безцветният лак с кръгли цветни конфети е познат на много жени от тяхното детство. Той бе най-популярният нестандартен вариант. 

Ако искате да си направите по-шарен маникюр у дома, лакирайте ноктите си в розово, лилаво или синьо. След като основата изсъхне, поставете един слой безцветен лак с кръгли конфети. 

Ето и други идеи за маникюр, които да опитате у дома: 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари