IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Есенни маникюри: 5 идеи в стил естествени камъни

21 ноември 2020 18 00

Ползвайте окраските на аметист, кехлибар, ахат...

IStockphoto

Като всяка жена, която обича да ходи на маникюр, със сигурност в момента търсите нови идеи, които да обсъдите в салона. Есента предразполага към декориране на ноктите с листенца, жълъдчета, ябълки, тикви и разни други популярни мотиви за сезона. Жълтото, оранжевото, кафявото, бежовото и керемиденочервеното са най-търсените цветове за лакиране, но в случай, че ви се иска нещо различно, което да отива на ежедневното ви облекло, може да се насочите към една от тенденциите за 2020 година – окраските на естествените камъни.

Неведнъж сме говорили за силата на естествените камъни, голяма част от които имат лечебни свойства и специфична енергия, която зарежда тялото. Сега много маникюристи я използват, за да превърнат ноктите в красиви скъпоценни или полускъпоценни „платна“. Така вашето любимо бижу, амулет или декорация за дома, което носите или държите за късмет или просперитет, може да краси ръцете ви по един по-нестандартен начин.

Котешко око, аметист, кехлибар, авантюрин, турмалин и какви ли не други специфични цветове и окраски на естествени камъни могат да се направят на нокътните плочки с помощта на специални лакове, гел или акрил. В момента доста актуални са и така наречените бижута за нокти, които представляват дребни елементи, наподобяващи камъни, които се залепват. Те се предлагат в най-различни форми, голяма част от които са обкантени със златно, за да изпъкват по-добре.

Ето няколко идеи в стил естествени камъни, които да използвате за вашия есенен маникюр: 

1. Благороден опал

Опалът е един от скъпоценните камъни, които се използват широко в бижутерската индустрия. Той се среща в природата под различни цветове, като всеки един има своето положително въздействие върху тялото. Розовият се препоръчва за балансиране на емоциите, докато синият подобрява съня. Благородният, в който сякаш преливат цветовете на дъгата, се препоръчва за освобождаване на негативни мисли и енергии.

Маникюрът, който прилича на благородния опал, може да се направи лесно с гел лак в няколко различни цвята, като отгоре се оформи с нежни линии от цветно фолио (в случая синьо-лилаво).

Тази идея е подходяща за леко овални, а не затъпени нокти.

2. Мрамор

От полускъпоценния камък се правят много бижута. Той се среща в различни разцветки, като по-специфичното за него е това, че сякаш два цвята се сливат в едно точно както млякото попада в кафето.

За да имате мраморни нокти, може да смесите два или три вида лак. Върху ноктите, лакирани с безцветен лак, са поставени зелено, светлорозово, бяло и златисто. Всичките се наслагват едно след друго, като докато все още не са изсъхнали, се разнасят с помощта на тънка игла.

Тук зеленият мрамор като ефект е на половината от нокътната плочка.

3. Галактика и бижута

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Akiko (@kiki_chicago) на

Някои скъпоценни и полускъпоценни камъни са съставени от хиляди миниатюрни точици, които блестят и променят цвета си на слънцето. Ако се вгледате в тях, ще ви се стори, че наблюдавате необятната галактика.

За тази идея се използва обикновен холограмен или гел лак, златни елементи за залепяне, както и други по-дребни в различни цветове.

Част от ноктите могат да бъдат изцяло с холограмния цвят (в случая лилав), докато на другите да се направи окраска на някой естествен камък – с помощта на бяло, розово и лилаво, както и ситни декорации в сходни цветове. На една от плочките на всяка ръка може да залепите кръгло бижу със ситни кристали в златисто, в основата на което също да поставите от „галактическия“ лак.

4. Скъпоценен камък на всеки нокът

Този маникюр е в стил „негативно пространство“ – част от плочката е свободна, лакирана в нюд или безцветен лак.

Вместо да лакирате целите нокти и да ги рисувате, за да се превърнат в естествени камъни, може да ползвате малки елементи за залепяне.

Потърсете от златните „бижута“ с елементи на скъпоценни камъни, които да разположите в центъра на всеки нокът. Те са с най-различни блестящи елементи и се прикрепят лесно към всяка плочка.

5.  Ахат

Полускъпоценният минерал от семейството на Кварца е широко разпространен. Смята се, че той е заземяващ и успокояващ тялото. Носи увереност и подобрява концентрацията. Тъй като някои видове като зелен, син и розов, са с по-специфични форми, те могат да се използват за направата на оригинални маникюри.

Ако искате нещо по-различно, може да си направите напречен разрез на зелен или син ахат например. За целта оформяте ноктите и поставяте неутрална основа на всеки – светлорозово, бежово или млечно. После с помощта на няколко цвята – тъмно и светлозелено, сиво, жълто, бяло и златисто, оформяте всеки един от слоевете на камъка.

Може да разположите разреза на камъка в лявата или дясната част на върха на нокътя. Най-добре е да започнете от най-малкия слой вътре, като постепенно увеличавате всеки един от различните нюанси.

Получава се чудесен есенен маникюр, който отива на най-различни дрехи – както на по-тъмни, така и на по-светли, независимо дали те са спортни или елегантни.

Ето и още идеи, които да използвате за вашите маникюри за есен 2020: 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари