IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маникюр есен 2020: 4 тренда, които да изпробвате

10 септември 2020 10 30

Животинският принт продължава да се търси

IStockphoto

След като прекарахме няколко месеца в изолация, свикнахме да се грижим повече за себе си. Наред с това, че се научихме да се подстригваме и боядисваме сами, се усъвършенствахме в маникюра в домашни условия. Сега, на старта на новия сезон можем без проблем да си направим чуден есенен маникюр, с което да си дадем малко почивка от акрила и геллака. 

Определено минималистичният маникюр е най-търсеният през 2020-а година. Рисунките и декорациите са значително по-изчистени и в не толкова претенциозни цветове, за да може да се съчетават с най-различни дрехи и стилове. 

След като ви разкрихме кои ще са актуалните цветове, с които да се лакирате през есента, е време да ви покажем няколко тренда за годината, които ще продължим да използваме. 

Според маникюриста Ашли Тран, в следващите месеци ще видим дизайни, които обединяват не само стандартните за есента нюанси, а и някои по-ярки. По ноктите ще присъстват и много летни цветове, които ще бъдат съчетани с черни линии отгоре. 

1. Мраморни пътеки 

Мраморните нокти продължават да бъдат сред тенденциите, с които ще се съобразяваме. Но през есента въпросният ефект може да се използва за украсяване на част от плочката, а не цялата. 

Така наречените „мраморни пътеки“ ще са хит за маникюр есен 2020. Те са с по-монотонни цветове, които не се набиват много на очи и същевременно правят ноктите доста по-различни в сравнение със стандартните лакове. 

2. Кравешки петна 

Каквото и да си говорим, някои жени не могат без любимите си животински принтове. Ето защо те продължават да се търсят. Тази есен обаче тигровите и леопардовите шарки, които виждаме всяко лято, ще бъдат заменени с кравешките петна. 

Независимо дали с черно и бяло или бежово, кафяво и мръснобяло, въпросният принт може да присъства по ноктите по няколко различни начина. Освен на цялата плочка, той може да е под формата на френски маникюр или минималистична рисунка. 

3. Златни акценти 

Неслучайно наричат есента златна. Този цвят се среща в природата и трябва да присъства и в маникюра. Вместо да търсите брокат в златисто, просто си купете самозалепващи се елементи или дребни бижута, които да закрепите с помощта на безцветен лак. 

Най-добре е да изберете неутрална основа, която да украсите със златисти акценти като чертички, топчета, лентички, звездички и други интересни форми. 

4. Сухи цветя 

В началото на годината „желираният“ маникюр бе една от тенденциите, която маникюристите умело използваха. А сега, когато много от нас си правят хербарий, с които да запазят пъстрите листа на дърветата, ноктите със сухи цветя, отново ще са на мода. 

Може да поставите нежна безцветна или нюд основа, върху която да подредите няколко дребни растения, които предварително сте изсушили. Отгоре просто запечатвате с топ лак. 

Маникюрът със сухи цветя изисква повече търпение, но също може безпроблемно да бъде направен у дома. За целта си вземете дребна пинсета, с която да поставяте елементите по-лесно. 

Ето и още идеи за маникюр, които ще ви вдъхновят: 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари