IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Силата на естествените камъни: Аметист

26 октомври 2019 14 00

Камъкът има мощни лечебни свойства

Instagram

Естествените камъни имат силен заряд и могат да въздействат на човек не само физически, а и емоционално. Те привличат положителната енергия и носят късмет на техните притежатели.

След като ви разказахме за авантюрина и тигровото око, днес ще ви запознаем със значението на камъка аметист – вид кварц, който има красив лилав цвят.

Аметистът се смята за универсален камък, който успокоява, повишава интуицията и допринася за по-голяма емоционална стабилност. Свързва се с планетите Юпитер и Нептун. Обикновено се препоръчва за носене от хората, родени през месец февруари, които са със зодиите Риби, Дева, Водолей и Козирог.

естествени камъни – аметист

IStockphoto

Доказано е, че аметистът може да се носи отделно или да се държи при други естествени камъни, за да повиши тяхната ефективност. По-добре е да се държи срещу кожата.

Аметистът има мощни лечебни свойства. Затова се препоръчва да се търка с ръка по няколко пъти на ден – по този начин се увеличава силата му. Той може да помогне за укрепване на имунната система, помага при психични разстройства, облекчава главоболие и мигрена.

Някои го наричат Камъкът на мечтите и го слагат под възглавницата си, за да имат по-качествен сън и да сънуват онова, което желаят. Освен това, поставен на видно място в дома, той пречиства въздуха и привлича положителните вибрации.

Според китайския зодиак: Кой кристал ви носи късмет? (1 част)

Аметистът се използва и за медитация. Той повишава концентрацията, ако бъде поставен при 7-ата коронна чакра по време на всеки сеанс. Също така може да се използва за изчистване на подсъзнанието и привличане на просперитет.

Според китайския зодиак: Кой кристал ви носи късмет? (2 част)

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари