IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маникюр с минималистични рисунки – 4 идеи, които да опитате

19 юни 2020 14 30

Основата трябва да бъде в телесен цвят

IStockphoto

Тази година маникюрът, направен у дома, измести професионалния. Заради изолацията много жени започнаха да се лакират вкъщи и в един момент по-небрежните декорации станаха доста актуални. Вместо поставяне на изкуствени нокти, гел или акрил, все повече дами залагат на по-естествените визии. Основата е безцветна или в телесен нюанс, а отгоре се появяват симпатични декорации, направени лесно в домашни условия. 

Малки цветенца, звездички, геометрични фигури, очички, облачета и какво ли още не може да видим по ноктите това лято. Те не изискват кой знае каква инвестиция или усилия. Освен това отиват на различна дължина на плочката. 

Ако търсите нещо по-различно за маникюра ви на плажа или в офиса, то днешните идеи ще ви допаднат. Трябва да имате само няколко различни лака, по-тънка четка или апликатор. 

Ето четири вида нокти с минималистични рисунки, които ще ви вдъхновят: 

1. Облаци 

Облачният маникюр е една от тенденциите за 2020 г. Сини, розови, лилави, бели, те пасват идеално както на къси, така и на дълги нокти. 

Може да поставите светлосиня или бежова основа или просто да сложите един пласт безцветен лак. Отгоре (както е на снимката), нанасяте малко бяло и розово с апликатора, за да се получат сладки облачета. 

Накрая „запечатвате“ с топлак. 

2. Дъга и цветя 

Ако не умеете да използвате четката така, че да изрисувате обемни цветя, например роза, не се притеснявайте. Има начин чрез точки в различен цвят и размер, да получите дребни цветове. 

Тази идея е с 4 броя минималистични цветя, разположени в ъглите на нокътната плочка. Избирате си основен цвят и правите една голяма точка, след което вътре слагате по-малка в по-светъл цвят и накрая за център може да поставите черно. 

На нокътя на палеца е акцентът на маникюра – цветна дъга, която завършва с бяло облаче. За нея ще трябва да сте по-внимателни, като слагате едно до друго сходни цветове. 

3. Цветни черти

Преди няколко години рисуването на ленти в различен цвят бе доста модерно. Сега, за да спазим минималистичния изглед, те не трябва да са по цялото протежение на нокътя. 

В случая трябва да поставите нюд основа или безцветен лак, след което отгоре да направите по една цветна лента, която да е на лявата или дясна страна на нокътя. Тя трябва да започва от върха му, но да свършва по средата, а не в неговата основа. 

Може да редувате два, три или повече цвята – вие избирате. 

4. Слънце и вълни 

Лято е. Дори и все още времето да не е особено подходящо, всеки от нас вече мечтае за морето и почивката на горещия пясък. Затова в тази идея има мотиви като слънце и вълни. 

Може да нанесете нежен млечен лак за основа или друг телесен цвят. Отгоре, при това само на един от ноктите, да нарисувате слънце. Може да изберете златисто, с което да направите кръг и чертички отстрани. На нокътя до него поставяте няколко вълни – в златисто, синьо и червено. 

Ако желаете и имате черен лак с тънка четка, нарисувайте по една птичка, която сякаш се рее в небето и готово – пейзажът е готов!

Ето и още идеи за маникюр, които да пробвате вкъщи: 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари