IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маникюр вкъщи: 4 идеи с петна, които да пробвате

12 юни 2020 15 00

Трябват ви пъстри лакове и светла основа

IStockphoto

Тази година асиметрията властва навсякъде около нас – по дрехите, обувките, аксесоарите, дори и в маникюра. Колкото по-нестандартни са формите, толкова по-добре. А и след социалната изолация, когато се научихме да правим много неща сами, се срещат все по-малко перфекционисти. 

В случай, че вече все по-често се лакирате у дома и обичате да сте с различни нокти всяка седмица, то днешното ни предложение е за вас. Маникюрите с точки и петна, които се застъпват или преливат едно в друго, станаха често срещани по време на пандемията. Останали у дома, много жени просто си слагаха светла основа и експериментираха отгоре – капваха различни цветове докато тя все още не е изсъхнала или с помощта на гъба сякаш рисуваха върху бялото платно. А резултатът е страхотен!

Това лято ще са актуални ноктите с петна. Колкото по-безформени, но цветни са, толкова по-добре ще пасват на банския и пъстрите дрехи, които носите на плажа или в офиса. Затова ви предлагаме четири идеи, които да пробвате у дома: 

1. Розово-оранжеви петна 

Тази идея е подходяща за по-дълги нокти. Трябва да ги оформите хубаво с пила и отгоре просто да направите няколко петна във светло и тъмнорозово, както и оранжево. 

Най-добре е да използвате гумичката на молив, която да топвате в отделните нюанси и с нея да отпечатвате върху ноктите. Може и да ползвате част от гъба, като изрежете с ножица така, че да има кръгла форма. 

Дори не е нужно да „запечатвате“ отгоре с безцветен лак. Ако сте по-сръчни, може да сложите и надписи с бяло – „love you“, „I can“ iили други. 

2. Рисуване върху канава 

Събудете художника във вас като просто „нацапате“ ноктите с четката. Може да поставите бяла основа, за да наподобите канава или просто да сложите светлорозово или бежово, върху което „да рисувате“. 

Взимате лакове с по-широка четка и буквално мажете с тях, за да се получат по-големи петна. Може да ги направите едно върху друго или да ги разположите на различни места по нокътя. 

Ако имате по-тънка четка и кафяв лак, нарисувайте палитра с бои върху най-големия нокът. Отгоре нанесете безцветен лак. 

3. Перлени петна 

Една идея за онези от вас, които обичат по-нежните, телесни цветове. За нея ви трябва лак, който има перлен ефект. След нанасянето му ноктите трябва да блестят. 

За да получите перлените петна, са ви необходими други два цвята лак със същия ефект. Докато основата не е изсъхнала, правите полукръгове от ляво и дясно на плочката (като на снимката). 

4. Цветовете на дъгата

Френският маникюр с цветовете на дъгата или поставянето на многоцветни ленти по ноктите, е голям хит през този сезон. Но за да спазите тренда за асиметрия, вие просто ще направите най-различни петна по светлата основа. 

Оформяте хубаво ноктите с пила и нанасяте бял лак. Отгоре, отново с гумичката на молива или малка гъбичка, правите петната, като редувате цветове като жълто, оранжево, червено, цикламено и синьо. Някои може да застъпите подобно на снимката. 

Получава се един многоцветен маникюр, който може да носите както в ежедневието, така и на почивка, стига да носите пъстри дрехи и аксесоари. 

Ето и още идеи за маникюр, които да изпробвате у дома: 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари