IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кадифени нокти – нова тенденция за зимен маникюр

29 декември 2020 08 40

Ето няколко идеи, които да опитате

IStockphoto

Кадифето е от материите, които властваха в нашия гардероб през лятото и есента, като продължаваме да я носим и през зимата. Леко мъхеста, тя е изключително приятна на допир, но тъй като е по-тънка, тя не е предпочитана за носене в студа. Въпреки това, дрехите, изработени от нея, изглеждат много стилно и се използват за по-специални случаи. Сега виждаме, че нейният плюш се пренася и върйху нашия маникюр.

Коприненото докосване на кадифето ще ви накара не само да си купите яркочервена рокля за Коледа, но и да го усетите чрез маникюра си, защото така наречените „кадифени нокти“ са една от тенденциите тази зима.

Още от края на октомври много маникюристи показват идеи за зимен маникюр в Instagram, като умело съчетават плюшения ефект с други свои любими техники.

Кадифеният маникюр е за онези от вас, които обичат блясъка и лаковете, които се променят под въздействието на светлината. Също както пипате плюша с ръце и той лъщи, така и ноктите ви ще сияят за празниците.

Маникюристът от Лос Анджелис Ейми Ли показва в профила си в социалната мрежа класически кадифен маникюр в златистозелено. Движейки ноктите си, те блестят, като във видеото ѝ се вижда, че лакът, който е използвала, сякаш е пълен с милиони миниатюрни частици, които светят и същевременно помагат да бъде постигнат плюшеният вид на всяка плочка. За целта се продават холограмни и други подобни, които са на нормални цени.

Ето няколко идеи за кадифени нокти, които да изпробвате:

1. Френски маникюр с плюшен ефект

Кадифето се използва не само за лакиране на целия нокът, а и за направа на френски ленти на всеки връх. Тъй като 2020-а е годината на телесните тонове, може да използвате лак с плюшен ефект в светлорозово или бежово.

Ако желаете, може и да не заостряте ноктите си, а да ги затъпите с пилата, като поставите по-голям слой лак.

2. Кадифе и флорални мотиви

Ако обичате цветята, може да си направите маникюр с тях, нищо че навън е зима. Така част от ноктите ще бъдат кадифени, а останалите с декорации.

Тази идея е с лилаво като основен нюанс, но вие ползвайте и по-тъмни тонове. Дори плюшено зелено, например, ще отива много на флоралните мотиви, които са на снимката.

3. Кадифе и бижута за нокти

Дребните декорации по ноктите, които приличат на бижута, ще са актуални и тази зима. Може да лакирате първо ноктите в лак с плюшен ефект, след което на всеки да поставите по една златна верига в основата.

Има миниатюрни скъпоценни камъчета и златни орнаменти, които също са подходящи за такъв тип маникюр.

4. 3D плюш

Плюшеният ефект се използва и за много 3D декорации по ноктите, които предлагат повечето маникюристи в момента.

Ако искате нов зимен маникюр, може да поискате да лакират ноктите ви в предпочитан от вас цвят, като на част от тях отгоре направят обемна рисунка, приличаща на орнамент от плетиво на една кука. Прокарвайки пръст върху нея, ще усетите плюша по плочките, който се постига чрез специална техника.

Ето и още идеи за маникюр, които да разгледате:

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари