IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нови бижута за пролет/лято 2021 – трябва ви емблематична гривна

25 април 2021 13 30

Тя е сред любимите на Елизабет Тейлър

IStockphoto

Ако все още не сте разбрали, в следващите няколко месеца ще носим доста ретро бижута, които ни връщат назад в славни за нас времена. Сред тях златните верижки, колиета, обеци и гривни ще бъдат сред акцентите във визиите ни за сезон пролет/лято 2021. И като стана дума за тях, има един класически аксесоар за ръка, който задължително трябва да имаме.

Ако се чудите кое е общото между Меган Маркъл, принц Хари и Кайли Дженър, ще ви подскажем, че това не е богатството им, а масивните им гривни. Още през септември миналата година бившите херцози на Съсекс показаха, че имат еднакви гривни, говорейки във видео за списание TIME.

Според модните редактори на Whowhatwear, златните или имитационни гривни, приличащи на емблематичната Cartier Love, са сред моделите, за които много производители отчетоха ръст през декември миналата година. Създадена преди 50 години, днес тя още се търси, като има най-различни нейни варианти, които си заслужават вниманието ни.

Сара Джесика Паркър, както и целият клан Кардашян, често демонстрират на ръцете си елегантната гривна, която е нито много тънка, нито много дебела. При това отива на най-различни цветове в гардероба.

Днес виждаме много варианти на класическата гривна – като стрелка, увита около ръката; с дребни перлички и други камъни; с геометрични фигури или по-изчистени, с нещо като болтове. Разбира се, за онези, които не харесват златото, има сребърни и медни разновидности.

Оригиналът е пуснат през 1969 г.

златни бижута,

IStock

Въпросният аксесоар е любим на Елизабет Тейлър. В миналото тя и Ричард Бъртън започват да го носят, след като им ги подаряват.

Легендарната гривна на Cartier е проектирана в далечни години, вдъхновена от дизайна на така наречения „колан на целомъдрието“ от Средновековието. Той се закопчавал и откопчавал само с отвертка, като мъжете го използвали, за да им бъдат верни жените, докато те отсъстват от дома. Днес въпросното бижу също не може да падне лесно. Марки като Hermès Birkin, Chanel, Louis Vuitton и други, също правят подобни на него варианти.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари