IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дъщерята на Брук Шийлдс – абитуриентка с роклята на мама от 1998 година

8 юни 2021 08 30

18-годишната Роуън избра червен тоалет от наградите „Златен глобус“

Снимка: БГНЕС

Абитуриентският бал е едно от най-важните събития в живота на всеки от нас. Независимо дали сте броели дните до завършването или сте го раздавали по-спокойно, със сигурност сте се вълнували от последния ден в училище. За момчетата балът не е изпълнен с толкова много събития, тъй като костюмът и прическата често се избират в последния момент. За момичетата обаче е нещо съвсем друго.

Много от нас стават рано сутринта в деня на бала, за да могат да отидат на грим, маникюр, педикюр и прическа. След това трябва да се намери начин, по който да се облече роклята без да се развали нито едно от вече направените неща и оттам да се обуят високите обувки и да се тръгне към ресторанта. Търсенето на рокля също не е толкова лесно занимание, като много от нас най-вероятно са прекарвали седмици в обикаляне на магазините, за да намерят правилния тоалет.

Една дама обаче реши да си спести всички тези мъки и да заложи на нещо от миналото. 18-годишната Роуън Шийлдс, която тази година е една от звездните абитуриентки, избра да облече рокля на майка сиБрук Шийлдс – която се появява на червения килим през 1998 година. Тогава актрисата присъства на наградите „Златен глобус“, печелейки втората си номинация за играта си в Suddenly Susan.

Роклята е наистина впечатляваща, като е дълга до земята, без презрамки и в червен цвят. „Мислех, че е нещо специално да съм номинирана за „Златен глобус“ и да нося тази рокля през 1998 година, но нищо не може да се сравни с това да видя как дъщеря ми я носи на своя бал“, написа Шийлдс в Instagram. Тя сподели снимка от щастливото събитие, както и такава от наградите „Златен глобус“.

18-годишната Роуън е по-голямата дъщеря на Брук Шийлдс и съпруга ѝ Крис Хенчи. Те имат още едно момиче – 15-годишната Гриър. Актрисата и сценаристът се женят през 2001 година и оттогава живеят с децата си в Ню Йорк.

През 2019 година Шийлдс говори за телесната дисморфия, с която се е сблъскала в ранните си години, когато е работила като модел и актрисата. Състоянието се характеризира със свръхангажираността на човек със свой въображаем или незначителен недостатък в някоя част от тялото. Започва с леко повишено внимание към този недостатък и прераства в обсебващо поведение, което води до силен психологически стрес.

Преминавайки през този ужасен период, Шийлдс е научила, че тялото на човек е прекрасно и никога не трябва да съдим останалите по външния им вид. Именно затова тя си е обещала, че ще научи дъщерите си да обичат и да приемат себе си. „Техните тела са изключително важни за тях“, казва тя пред People. Допълва, че много внимава какво точно казва на момичетата си, защото то често може да се приеме по различен начин.

Наскоро актрисата признава, че именно Роуън и Гриър са я научили да се чувства добре в тялото си. „Никога не съм била слаба. Винаги съм се занимавала със спорт, което означава, че не се вписвам в търговските мерки“, казва тя през октомври, след като подписа с модната агенция IMG Models.

Според думите на Шийлдс, дъщерите ѝ не смятат закръглените форми за нещо негативно. Актрисата си обещава, че ще започне да живее и да мисли по същия начин, по който го правят и момичетата ѝ.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари