IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шлем, разкрасителна или предпазна маска: Изборът на Брук Шийлдс

20 ноември 2020 10 30

Актрисата си прави домашно спа

БГНЕС

Какво се случва с кожата на лицето, когато човек носи предпазна маска всеки ден? Заради влагата и замърсяванията, се образуват пъпки, появяват се сухота, дразнене и зачервяване. И докато мъжете не обръщат внимание на тези неща, то жените не са безразлични към тях. Брук Шийлдс е една от неостаряващите звезди, която полага доста грижи за външния си вид – тя тренира усилено във фитнеса, медитира, спазва хранителен режим и има специална рутина за своята кожа. Но също като нас и на нея ѝ е писнало да си слага шлем или маска, движейки се сред хора, но се налага. За да сведе до минимум последствията от употребата им, тя спазва няколко основни правила.

В едно от последните си интервюта 55-годишната актриса разкрива, че винаги държи овлажняващ крем в своята чанта. Тя разчита на такива с основна съставка витамин С, който прави кожата еластична и сияйна.

„Винаги съм вярвала във овлажняването, то е ключът към всичко“, коментира звездата. 

След честото носене на предпазна маска, Шийлдс има нужда от качествено почистване и хидратиране на лицето. И за това разчита на своята любима маска, с която се показва в Instagram.

„Маската за лице прави понеделниците по-забавни“, пише тя в социалната мрежа, качвайки своето весело селфи. 

В свое интервю за Health през 2018 г., Брук споделя, че обича да ползва масажори, серуми и маски за лице всеки ден. Иначе се шегува, че взима пример от Наоми Кембъл, носейки пълно снаряжение от предпазни средства, пътувайки със самолет.

Въпросната маска, с която актрисата се е щракнала и ползва при суха и раздразнена кожа, съдържа хиалуронова киселина, стягащ кофеин и екстракт от зелен чай. Те детоксикират, овлажняват и правят лицето по-гладко и блестящо.

Sheet маската прилепва плътно по лицето и се премахва лесно, като не прави кожата лепкава.

Миналата седмица Брук Шийлдс сподели, че с маските, които си слага у дома, си прави миниспа, с което се грижи не само за кожата, но и за своето настроение.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари