IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Брук Шийлдс след счупването на бедрена кост: Аз съм боец

28 март 2021 12 00

Актрисата разкрива детайли за контузията и множеството операции

Снимка: Getty

През февруари тази година Брук Шийлдс шокира феновете си, споделяйки видео от болницата. Тогава тя разкри, че отново се учи да ходи, след като е счупила бедрената си кост. В клипа се вижда как актрисата се движи с помощта на патерици и постепенно се адаптира към неприятната ситуация. Сега звездата разкрива още детайли от инцидента и как върви възстановяването ѝ.

„Имах чувството, че се движа на забавен каданс. И след това започнах да крещя“, спомня си Шийлдс за момента, в който чупи бедрената си кост. Неприятната случка става във фитнес в Ню Йорк през изминалия януари. Тогава тя тренира върху дъска за баланс, но изведнъж се озовава във въздуха и пада с огромна сила върху дясната си бедрена кост. Резултатът е счупване, което налага операция.

„Такъв ужасен звук чувах за първи път“, казва Шийлдс за счупването. Добавя, че контузията я е накарала да се замисли дали въобще ще проходи. Постепенно обаче инстинктът за самосъхранение се завръща в тялото на актрисата и паниката отстъпва място на борбата за възстановяване. „Когато лекарите пристигнаха на място, аз постоянно си повтарях, че си чувствам пръстите, защото се страхувах да не остана парализирана“, признава Брук пред списание People.

Счупването налага операция, с която са поставени две метални пластини – едната се спуска от горната част на бедрото, а другата е сложена през гнездото на тазобедрената става. Но след като счупената част от дясната ѝ бедрена кост се е отделила, актрисата веднага претърпява и втора операция, за да се добавят пет пластини и метална плоча, та да се закрепи всичко на едно място.

„Никога не съм се считала за спокоен човек, но осъзнах, че възстановяването зависи от мен и всичко трябва да стане постепенно“, казва тя пред People. След две седмици и половина в болницата, Шийлдс се завръща у дома, но пък развива сериозна стафилококова инфекция и отново се връща в болница, където са ѝ били направени три кръвопреливания.

„Отначало се страхуваха, че може да е MRSA – вид бактерии, устойчиви на антибиотици. Слава богу, не беше това. Лекарят ми каза, че ако беше MRSA, съм щяла да се надпреварвам с времето. Можела съм да получа сепсис.“, признава Шийлдс. Докато е в болницата актрисата не е можела да се вижда със съпруга си и двете си дъщери заради рестрикциите около пандемията. „Никога няма да забравя колко много работеха лекарите и сестрите, както няма да забравя и историите им за вируса“, споделя Брук.

Когато най-накрая се завръща у дома, лекарите ѝ казват, че това е само началото на възстановяването ѝ. Шийлдс е помолила да прави физиотерапия два пъти на ден, вместо препоръчания един, но постепенно е разбрала, че няма сили за толкова натоварване. „Не можех да си стоя на крака или да изкача една стълба. Трябваше да се науча как се върви. Чувството на безпомощност е шокиращо“, казва тя.

„Но каквото и да ми се случи, аз съм боец“.

В момента Шийлдс се е фокусирала върху прогреса, който е постигнала. „Аз съм човек, който може да премине през това. Кариерата ми ме е научила да се боря. Една врата се затваря, но аз винаги търся да отворя друга“, категорична е актрисата. Тя допълва, че трябва да вярваме в себе си, за да постигнем целите, които сме си поставили.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари