IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Направи си сам: Как да превърнем старите си дънки в летни шорти?

20 юни 2021 10 30

Пет лесни стъпки в създаването на нещо ново

Снимка: iStock

Ако сте търсили перфектния чифт дънкови къси панталони, но не можете да намерите такъв, който да е по ваш стил, може би е време да се насочите към гардероба си. Вероятно вече притежавате дънки, с които сте готови да се разделите и които съвсем лесно може да превърнете в нови шорти за лятото.

Създаването на къси панталони от стари дънки не е толкова трудно, но в същото време не е и елементарно. Ако не бъдат взети предвид някои неща като точни измервания, може да се окажете с различна дължина на крачолите, безкрайно дърпане на конци и в крайна сметка да се сдобиете с по-малко плат, отколкото първоначално сте планирали.

Именно затова е важно да спазвате точно пет стъпки, с които да превърнете старите си дънки в нови шорти. По този начин не само ще подкрепите развитието на устойчива мода, но и ще можете да се похвалите със свой собствен дизайн дреха.

Ето и стъпките на създаване

1. Необходими материали

- Чифт стари дънки

- Тебешир

- Линия

- Шивашки ножици (не кухненски или козметични)

- Шкурка

2. Вземете мерки

Първо обуйте дънките си и използвайте тебешира, за да маркирате желаната от вас дължина за шортите. Професионалистите съветват да чертаете по протежението на шева.

Свалете дънките и ги сложете на равна повърхност.

дънки istock

Снимка: iStock

За създаването на най-добър подгъв, направете втора маркировка от 2-3 см. по диагонал от другата страна на дънките. След това свържете двете маркирания с тебешира. Използвайте линийката си за помощ.

За да сте сигурни, че двата крачола са симетрични, измерете дължината от вътрешния шев и линията на талията, което ще ви помогне да определите къде трябва да маркирате и противоположния крачол.

3. Започнете рязането

Вземете ножиците за плат и започнете да режете по тебеширната ъглова линия.

4. Малко стил

Извадете разхлабените конци с пръсти и леко ги разрошете с пръст.

5. Използвайте шкурката

Шкурката ще ви е нужна, за да направите по-ефектен завършека на късите си дънкови панталони. Разтрийте около подгъва и ще придобиете истински звезден ефект.

дънки istock

Снимка: iStock

След като сте изпълнили и петте стъпки, вече сте готови да покажете на приятелите си новите дънкови шорти, които сте направили съвсем сами.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари