IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дънково яке – 5 идеи, с които ще впечатлите през пролетта

25 март 2021 14 30

Моделът никога не излиза от мода

Снимка: iStock

От всички опции за връхни дрехи, които притежаваме, има три, които ще останат в гардероба ни завинаги - тренчкот, нещо кожено и доброто старо дънково яке. Последният избор се оказва изключително универсален и вечен. Няма ограничения на това, което да носите с дънковото яке, независимо дали го добавяте към поло или пуловер за есенните нощи, или пък го премятате през рамо през пролетта, осигурявайки си стил и топлина.

Все пак, дънковото яке може да е малко скучно, ако не знаете как точно да го съчетаете. Именно затова е добре да мислите нестандартно и да се опитате да намерите нови начини за оформяне на деним класиката. С малко креативност може да промените визията си за пролет 2021, като не е задължително да купувате нови дрехи. Трябва само да се поразровите в гардероба и да извадите нужните тоалети.

Ето няколко идеи за това как да носите дънково яке тази пролет

В комплект

Най-класическият стил е комплект от дънкови дрехи. Тук може да съчетаете якето си с пола, като по този начин хем ще сте готови за по-топлите часове на деня, хем ще сте защитени и срещу непредвидимия пролетен дъжд. Добавете към тоалета суитшърт или тениска, като завършите с любимите си бели маратонки.

дънково яке

Снимка: iStock

Ако искате нещо малко по-различно, свежа риза или елегантна блуза с дълъг ръкав са вашите неща. Обувките трябва да бъдат с малък ток, за да гарантират удобство и мекота при по-продължително ходене. Не забравяйте, че дънковото яке спада към по-спортния стил, така че не прекалявайте с официалните дрехи.

Двойна защита

Този нов подход, наречен „деним върху деним“ ще ви бъде полезен в по-хладните дни. И ако смятате, че стилът ще ви направи да изглеждате по-обемисти, винаги може да замените долното дънково яке с дънкова риза.

Една от идеите за този вид е да сложите две дънкови якета едно върху друго, като под тях сте облекли обикновена бяла тениска. Добавете към това чифт от любимите си панталони и маратонки. Може да изберете панталон, който е в различна цветова гама от синьото, за да създадете малко разнообразие във вида си.

Ако пък не искате да носите две якета, заменете долното с дънкова риза. Комбинирайте с класически дънки, за да оформите монохроматичен стил.

Разнообразете

Изберете деним върху деним, но не се ограничавайте в нюансите. Контрастните цветове ще се окажат привличащи вниманието, особено ако останалата част от външния ви вид е класическа. Ако притежавате тъмносиньо яке, сложете го върху едноцветна блуза. След това облечете леко избелели дънки и обуйте обувки по ваш избор.

дънково яке

Снимка: iStock

Ако това не ви харесва, заложете на черно дънково яке и бели дънки или обратното. За да направите нещата още по-интересни, добавете черно-бяла раирана тениска или пуловер, които ще придадат контраст и в същото време ще обединят всичко около себе си.

Като обикновена риза

Закопчайте якето си като риза или жилетка, но оставете долната част да бъде свободна. Сега то стои като обикновена блуза, която може да се съчетае с избрания от вас панталон или пола. Завърнете се към миналото и изберете черна минипола с чифт пантофки. Малка цветна чантичка и цветни слънчеви очила ще придадат на визията ви пролетен стил.

Въпреки че няма нищо лошо в двойния деним, може да промените нещата, като добавите към якето си кариран панталон и обикновени мокасини.

Малко повече стил

Това, че дънковите якета са известни като класически ежедневни модели, не означава, че те не могат да бъдат и елегантни. Комбинирайте ги с малко по-стилни дрехи, за да създадете модно усещане или пък изберете по-дълъг модел, който по никакъв начин не прилича на класическо дънково яке.

дънково яке

Снимка: iStock

Когато искате тоалетът ви да бъде по-професионален, добавете дълго дънково яке. След това завършете визията с бралетка и маратонки. Ако пък сте облечени в минирокля или пола, намерете по-широко дънково яке, за да добавите дължина към тоалета. Изберете сандали на токчета и няколко колиета и сте готови за вечерна среща.

Какви модни тенденции ще властват през пролет-лято 2021 научете от събитието „Светът на Tialoto“ на 31 март от 14:15 на живо във Фейсбук.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари