IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Идрис и Сабрина Елба с важна колекция за Christian Louboutin

18 юни 2021 10 50

100% от печалбата ще бъде разделена между пет различни организации

Снимка: БГНЕС

Колаборациите между модни марки и знаменитости всъщност не са нещо ново. Но модна колекция на звезди, която идва с мощно послание и дарява 100% от приходите за благотворителност? Е, това със сигурност е нещо специално и достойно да попадне в полезрението на всички нас.

Това е истинската история зад новата колекция на Christian Louboutin и Идрис и Сабрина Елба, наречена „Поразходи се в моите обувки“. Според официалното съобщение, самият Кристиан Лубутен се е свързал с близкия си приятел Идрис и му е предложил сделка. Това се случва, след като актьорът и съпругата му се включват във важни онлайн разговори, в които дискутират системната несправедливост, расизма и привилегиите на бялата раса. Лубутен и семейство Елба заедно създават идеята за колекция, която да повиши осведомеността по тези въпроси и да помогне на организации, които показват разликата в различни общности.

Освен че всички приходи ще облагодетелстват пет различни организации от три континента, проектът идва и с изключителен замисъл. Като за начало „Поразходи се в моите обувки“ е вдъхновено от Мартин Лутър Кинг-младши и според емблематичната марка обувки е призив за действие, който моли хората да подкрепят жертвите на полицейска жестокост и расова несправедливост в САЩ, малки фермери и техните деца в Сомалия, осиротели и млади момичета в Сиера Леоне, както и проблемни младежи в Англия.

Колекцията включва дизайни, в които е използвано и растението Strelitzia reginae, известно още като „Златото на Мандела“. То символизира съпричастност, надежда и свобода. Моделите са достъпни на официалния сайт на Christian Louboutin, а клиентите могат да избират между маратонки, токчета, чанти и други. Разбира се, цените не са за всеки, но този, който може да си ги позволи, ще знае, че помага светът да стане едно по-добро място.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари